Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelipalvelu Steamin käyttäjät pääsivät toistensa tilitietoihin – yhteys aiempaan hyökkäykseen epäselvä

Ulkomaat
 

Pelien jakelu-, monipeli ja viestintäalusta Steam joutui myöhään perjantai-iltana sulkemaan verkkokauppansa käyttäjien päästyä käsiksi toistensa tilitietoihin.

Steam joutui aiemmin joulupäivänä palvelunestohyökkäyksen kohteeksi. Myöhään perjantai-iltana palvelun käyttäjät alkoivat sisään kirjautuessaan nähdä toisten käyttäjien tietoja.

Niiden joukossa oli talouslehti Forbesin mukaan nimiä, osoitteita, sähköpostiosoitteita ja luottokorttien viimeiset neljä numeroa.

Steamin omistaman Valve-yrityksen tiedottaja Doug Lombardi kertoi BuzzFeed-sivustolle aikaisin lauantaiaamuna Suomen aikaa, että palvelu oli suljettuna noin tunnin ajan. Syyksi hän kertoi välimuistiongelman.

Ongelma oli varsin laaja, sillä jo syksyllä 2014 Steamilla oli pelisivusto Gamespotin mukaan yli 100 miljoonaa käyttäjää.

Steamin ongelmista kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat.

Verkkopelien rikkominen joulupyhinä on nuorten pahishakkerien perinne ja eräänlainen koetinkivi matkalla kohti mainetta. Eräs uusi hakkeriryhmä uhkasi Steamia hyökkäyksellä ennen joulua ja myös piti sanansa, kertoo teknologiasivusto Techworm.

Steamin toimintaan tarkasti perehtyneet harrastajat, jotka ylläpitävät Steam Database -sivustoa arvioivat kuitenkin, että tietomurtoa todennäköisempää on, että Steamin välimuistin kerroksien asetuksissa oli mennyt jotakin pieleen.

Varmuuden vuoksi heidän mielestään esimerkiksi oma Paypal-tili kannattaa käydä Paypalin kautta kytkemässä irti Steam-pelitilistä.

Forbesin haastatteleman tietoturva-asiantuntijan mukaan on mahdollista, että riittävän kova kuormitus esimerkiksi palvelunestohyökkäyksen johdosta voi aiheuttaa käyttäjien istuntojen hallinnassa juuri kuvaillun kaltaisia ongelmia.

Vaikka kyseessä ei olisi ollut tahallinen tietomurto, tilaisuus voi tehdä varkaan, ja varkaille ovat erään Twitter-käyttäjän mukaan kelvanneet myös rahan arvoiset pelituotteet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat