Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Twitterin Euroopan-johtaja: Olemme onnistuneet kitkemään trolleja ja ääriryhmiä

Pian 10 vuotta täyttävän Twitterin mainetta koettelevat trollaajat ja ääriryhmät. Palvelun Euroopan-johtaja Bruce Daisley kertoo, että yritys on käyttänyt verkkoturvallisuuden parantamiseen enemmän aikaa ja vaivaa kuin mihinkään muuhun asiaan.

Ulkomaat
 
DADO RUVIC / Reuters
Kuva: DADO RUVIC / Reuters

Twitterin Euroopan-johtaja Bruce Daisley uskoo, että yritys on voittamassa taistelun palvelussa riehuvia trolleja ja ääriajattelijoita vastaan.

”Olemme käyttäneet turvallisuuteen enemmän aikaa ja vaivaa kuin mihinkään muuhun asiaan. Se korreloi suoraan huonon käytöksen määrään alustalla”, Daisley kertoo brittilehti Independentin haastattelussa.

Pian 10 vuotta täyttävä Twitter on ollut viime aikoina ongelmissa, koska erilaiset trollit ja lokakampanjat ovat vallanneet palvelun viestitulvaa. Twitteriä pidetään myös äärijärjestö Isisin tärkeänä tiedonlevitys- ja rekrytointikanavana.

Daisleyn mukaan Twitter on kitkenyt häiriökäyttäytymistä erityisesti kahdella tavalla. Ensinnäkin palvelu pyytää yhä useampaa ihmistä todistamaan henkilöllisyytensä.

”Jos joku käyttäytyy huonosti, lähetämme hänelle puhelintunnistuspyynnön”, Daisley kertoo.

Puhelintunnistuksella Twitter varmistaa, että tilin haltija on oikea ihminen. Samalla selviää myös, onko sama henkilö rekisteröinyt puhelimellaan muita, jo aiemmin lakkautettuja käyttäjätilejä.

Lisäksi Twitter tarjoaa käyttäjilleen uusia työkaluja häiritsevien kirjoittelijoiden estämiseksi. Twitter on myös kehottanut ihmisiä julkaisemaan listoja estetyistä käyttäjistä.

Daisleyn mukaan toimenpiteet ovat saaneet Twitter-käyttäjät tuntemaan olonsa aiempaa turvallisemmaksi.

Sosiaalisen median palvelut ovat viime aikoina ottaneet käyttöön keinoja vihapuheen ja trollauksen nujertamiseksi myös esimerkiksi kansallisella tasolla.

Joulukuussa Saksa ilmoitti, että se on tehnyt yhteisö- ja verkkopalveluiden kanssa sopimuksen, että nämä poistavat jatkossa vihapuheen sivuiltaan vuorokauden kuluessa siitä tiedon saatuaan. Sopimus koskee Facebookia, Googlea ja Twitteriä.

Joidenkin mielestä sosiaalisen median kanavat eivät kuitenkaan kitke esimerkiksi Isisin viestejä riittävän tehokkaasti. Joulukuun alussa islamistien viestintää seuraavan Site Intellingence -asiantuntijayhtiön johtaja Rita Katz sanoi, että Twitter ei ole ”tehnyt mitään” propagandan levittämisen ja terroristien rekrytoinnin estämiseksi.

Laura Higgins brittiläisestä nettiturvallisuuteen erikoistuneesta Safer Internet Centre -organisaatiosta on kuitenkin sitä mieltä, että Twitter on tehnyt hiljattain ”valtavia parannuksia” palveluunsa.

Higgins on työskennellyt Twitterin kanssa kohentaakseen verkkoturvallisuutta. Hän viittaa parannuksilla Daisleynkin mainitsemaan mahdollisuuteen estää käyttäjiä sekä uusiin raportointikanaviin, joiden kautta ei-toivotuista käyttäjistä voi ilmoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat