Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isis-taistelijoiden siirto Damaskoksesta keskeytyi

Jihadistit oli määrä viedä Raqqaan. Isis-johtaja al-Baghdadin nimissä julkaistiin uusi ääninauha.

Ulkomaat
 
BASSAM KHABIEH / Reuters
Kapinallisjohtaja Zahran Alloushin (kesk.) kuolema keskeytti suunnitelmat kuljettaa kapinallistaistelijoita Damaskoksesta muualle Syyriaan.
Kapinallisjohtaja Zahran Alloushin (kesk.) kuolema keskeytti suunnitelmat kuljettaa kapinallistaistelijoita Damaskoksesta muualle Syyriaan. Kuva: BASSAM KHABIEH / Reuters

Syyrian hallintoa vastaan taistelevien jihadistien siirto pääkaupungin Damaskoksen eteläosasta on keskeytetty kapinallisjohtajan kuoleman vuoksi, uutistoimistot kertoivat lauantaina.

Jaish al-Islam -ryhmittymän komentaja Zahran Alloush kuoli ilmaiskussa perjantaina.

Kuoleman pelätään vaikeuttavan jo ennestään hataria pyrkimyksiä neuvotella rauhasta.

YK ilmoitti lauantaina, että sen erityisedustaja Syyriassa yrittää saada osapuolet rauhanneuvotteluihin tammikuun 25. päivä.

Islamistikapinallisten siirto on osa suunnitelmaa, jolla yritetään tyhjentää Damaskoksen liepeillä sijaitsevat Jarmuk, Qadam ja Hajar al-Aswad jihadistitaistelijoista. Alueet ovat olleet Isisin ja muiden kapinallisryhmittymien hallussa mutta Syyrian hallinnon saartamia.

Syyrian hallinnon ja islamistien tekemä sopimus vahvistaa samalla Syyrian hallinnon otetta Damaskoksen lähialueista.

Jaish al-Islamin piti suunnitelman mukaan turvata osa jihadistitaistelijoiden kuljetuksista, mutta perjantaisen ilmaiskun vuoksi operaatio on laitettu jäihin, turvallisuuslähde kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Operaatiossa oli määrä siirtää muun muassa Isisin taistelijoita Pohjois-Syyrian Raqqaan.

Isis tunkeutui vain muutaman kilometrin päässä Damaskoksen keskustasta sijaitsevaan Jarmukiin huhtikuussa. Myöhemmin se eteni Qadamiin.

Jarmuk jäi Isisin, toisen islamistiryhmittymän al-Nusran ja palestiinalaisryhmittymien käsiin, kun Isis ei onnistunut valtaamaan aluetta kokonaan, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi lauantaina.

Syyrian hallinto on estänyt siviilejä lähtemästä alueelta. Jarmukiin jääneet siviilit ovat kärsineet nälästä sekä juomaveden ja terveydenhoidon puutteesta.

Jarmuk on vuonna 1948 paenneille palestiinalaisille perustettu pakolaisleiri, jossa on ollut jumissa arviolta 18 000 siviiliä, joista 3 500 on lapsia.

Lauantaina Isisin käyttämällä Twitter-tilillä julkaistiin ääninauha, jonka väitetään olevan Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin puhe.

Ääniviesti sanoo, etteivät Venäjän tai Yhdysvaltain johtaman liittouman ilmaiskut ole heikentäneet Isisiä.

”Mitä kovemmin sitä vastaan soditaan, sitä puhdasoppisemmaksi ja vahvemmaksi se muuttuu”, viestissä kerrotaan Reutersin mukaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat