Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Gävlen epäonninen olkipukki poltettiin Ruotsissa

Vuodesta 1966 lähtien Gävleen on joulun alla pystytetty olkipukki, jota on lähes joka kerta vandalisoitu. Tänä vuonna pukin kohtaloksi koitui sunnuntain vastainen yö, jolloin kahden miehen epäillään sytyttäneen pukin tahallaan tuleen.

Ulkomaat
 
Kuvapari näyttää pukin ennen ja jälkeen palon. Mieskaksikko sytytti olkipukin suununtain vastaisena yönä tuleen.
Kuvapari näyttää pukin ennen ja jälkeen palon. Mieskaksikko sytytti olkipukin suununtain vastaisena yönä tuleen.

Viikonloppu koitui Gävlen perinteisen olkipukin kohtaloksi Ruotsissa, kun pukki sytytettiin palamaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Vuodesta 1966 lähtien Gävleen on joulun alla pystytetty olkipukki, joka on lähes joka kerta tuhottu. Useimmiten pukkia on vandalisoitu tai se on poltettu jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta tänä vuonna olkirakennelma selvisi aaton yli.

Sunnuntain vastaisena yönä poliisi sai kuitenkin ilmoituksen savuhavainnoista Gävlen Linnantorilla ja pian selvisi, että palaneen käry tulee olkipukista. Asiasta kertoo muun muassa Aftonbladet.

Poliisi on Aftonbladetin mukaan pidättänyt 25-vuotiaan miehen epäiltynä tuhopoltosta. Vartija oli huomannut epäillyn aukiolla.

Poliisi kertoo, että mies oli humalassa pidätyshetkellä. Mies haisi poliisin mukaan bensiiniltä tai vastaavalta aineelta, hänessä oli palovammoja ja hänen kasvonsa olivat likaiset.

”Hänellä oli sytytin, sanomalehti ja niin sanottu kommandopipo mukanaan”, Peter Hultqvist Gävlen poliisista kertoo Aftonbladetille.

Vartija kertoo nähneensä kaksi naamioitunutta miestä pukin lähellä. Poliisi etsii parhaillaan toista epäiltyä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat