Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opettajien varoituksia belgialaisen terroristin radikalisoitumisesta ei välitetty poliisille

Ulkomaat
 

Belgian poliisi tutkii, miksi se ei saanut viime keväänä opettajien varoituksia yhden Pariisin marraskuisen terrori-iskun tekijän radikalisoitumisesta.

Brysselissä asunut Bilal Hadfi, 20, räjäytti itsensä jalkapallostadionin ulkopuolella 13. marraskuuta osana Pariisin terrori-iskuja, joissa kuoli 130 ihmistä. Belgia oli etsintäkuuluttanut Hadfin tämän lähdettyä Syyriaan taistelemaan terroristijärjestö Isisin riveissä. Isis on ilmoittanut olevansa Pariisin iskun takana.

Belgialaisen De Morgen -lehden mukaan Hadfin opettajat olivat hyvin huolestuneita hänen koventuneista mielipiteistään jo alkuvuodesta. Hadfi oli muun muassa puolustanut Pariisissa tammikuussa tehtyä terrori-iskua satiirilehti Charlie Hebdoon ja käyttänyt kovaa kieltä homoista luokkahuonekeskusteluissa brysseliläisessä Anneessens-Funck-koulussa.

Belgiassa oppilaitoksilla on velvollisuus ilmoittaa viranomaisille terrorismiepäilyistä. Nyt poliisi ei kuitenkaan saanut tietoja Hadfin käyttäytymisen muutoksesta.

Koulun johtaja kertoi opetusviranomaisille sähköpostissaan huhtikuussa, ettei Hadfi ollut käynyt koulussa sitten helmikuun lopun. Myös The New York Times -lehden käsiinsä saaman sähköpostin mukaan Hadfin perhe oli kertonut tämän olevan Marokossa, mutta koululla epäiltiin hänen lähteneen Syyriaan.

Lehden haastatteleman opettajan mukaan Hadfi oli alkanut radikalisoitua julkisesti tämän vuoden alussa. Hänellä oli ollut ongelmia jo aiemmin sen jälkeen, kun hänen isänsä kuoli.

Koulun varoitusviestiä opetusviranomaisille ei toimitettu eteenpäin. Vielä on epäselvää, minne muut koululla valmistellut raportit Hadfin kääntymisestä äärilinjoille jäivät.

Uutistoimisto Reutersin mukaan ei ole selvillä, miten Belgian turvallisuusviranomaiset saivat tietää Hadfin lähdöstä Syyriaan.

Palattuaan Syyriasta Hadfi onnistui välttelemään viranomaisia. Hän ei esimerkiksi käynyt asunnossa, jossa hän oli kirjoilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat