Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukraina hyväksyi ensi vuoden budjetin – oli ehto kansainvälisen taloudellisen avun jatkamiselle

Ulkomaat
 
Reuters
Ukrainan finanssiministeri Natalie Jaresko ja pääministeri Arseni Jatsenjuk parlamentissa jouluaattona.
Ukrainan finanssiministeri Natalie Jaresko ja pääministeri Arseni Jatsenjuk parlamentissa jouluaattona. Kuva: Reuters

Ukrainan parlamentti sai perjantaina hyväksyttyä ensi vuoden budjetin, mikä on ollut ehtona Kansainvälisen valuuttarahaston IMF ja länsimaiden taloudellisen avun jatkumiselle.

Parlamentti keskusteli kauan riidellystä budjetista lopulta läpi yön ennen sen hyväksymistä. Finanssiministeri Natalia Jaresko sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, että kansanedustajat tekivät kaikkiaan yli 600 muutosesitystä.

Lopulta hallituksen esitystä kannatti 263 kansanedustaa eli 40 vaadittua enemmän.

Budjetin alijäämä on 3,7 prosenttia kansantuotteesta. Monet kansanedustajat ovat pitäneet sitä liian tiukkana, mutta raja on ollut IMF:n vaatimus. IMF on luvannut lähes 17 miljardin euron apupaketin talousongelmista kärsivälle Ukrainalle.

IMF jäädytti noin 1,5 miljardin euron erän lokakuussa, kun ensi vuoden budjetti oli yhä hyväksymättä.

Nyt IMF:n on määrä tarkastaa budjetti ennen kuin se panee jäädytetyn osuuden apupaketista maksuun. Uutistoimisto Bloombergin mukaan IMF:n osuuden jäädytys on samalla jäädyttänyt myös muun muassa lähes miljardin euron apupaketin Yhdysvalloilta.

Ukrainan muutenkin heikossa kunnossa ollut talous romahti, kun Itä-Ukrainassa alkoi viime vuoden huhtikuussa sota. Merkittävä osa Ukrainan teollisuudesta jäi Venäjän tukemien kapinallisten hallinnoimalle alueelle. Venäjä myös asetti Ukrainalle pakotteita, mikä sulki Ukrainan tärkeimmän markkinan.

Kansalaisten parissa talouskriisi on noussut huolissa sodan ohi. Talouskriisi on syönyt hallituksen suosiota, mikä on murentanut sen pohjaa myös parlamentissa. Hallituksen kaatumista on arvailtu jo pitkään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat