Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinassa romahtaneen kaivoksen omistaja teki itsemurhan kesken pelastustöiden

Perjantaina romahtaneessa kipsikaivoksessa on yhä jumissa 17 työntekijää. Kaivosyhtiön johtaja oli ollut sunnuntaiaamuna mukana pelastustöissä, kun hän yhtäkkiä hyppäsi kaivoksen luona veteen ja hukuttautui.

Ulkomaat
 

Kiinassa perjantaina romahtaneen kipsikaivoksen omistaja teki itsemurhan onnettomuuspaikalla sunnuntaina, kertoo Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua.

Kaivosyhtiö Yurongin johtaja Ma Congbo oli Xinhuan mukaan ollut mukana pelastustöissä, kun hän yhtäkkiä hyppäsi kaivoksen luona veteen ja hukuttautui.

Shandongin maakunnassa sijaitsevassa kaivoksessa oli perjantaina romahdushetkellä 29 työntekijää, joista yksi kuoli ja 17 on yhä loukussa.

Onnettomuuspaikalla oli sunnuntaina 700 auttajaa, jotka yrittivät vapauttaa kaivokseen jumiin jääneitä työntekijöitä. Apujoukot olivat poranneet reiän, jonka kautta he yrittävät päästä käsiksi työntekijöihin. Tarkoitus oli myös viedä loukussa oleville ruokaa ja vettä.

Kaivosonnettomuudet eivät ole Kiinassa harvinaisia. Uutistoimisto AFP kertoo, että Kiinan hallinnon mukaan viime vuonna maan hiilikaivoksissa kuoli 931 ihmistä. Kaikkien kaivosten onnettomuuksista tietoja ei ollut saatavilla.

Kiinan viranomaisten mukaan kuolemantapaukset kaivoksilla ovat vähentyneet. AFP kuitenkin kertoo, että työntekijöiden oikeuksia ajavien ryhmien mielestä oikeat uhriluvut ovat huomattavasti isompia kuin mitä Kiina kertoo julkisuuteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat