Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjä: Emme ole iskeneet siviilikohteisiin Syyriassa – Amnestyn mukaan Venäjän iskuissa kuollut satoja siviilejä

Ulkomaat
 
Ammar Abdullah / Reuters
Paikalliset katsoivat asuintalon tuhoja Idlibissä 20. joulukuuta. Aktivistien mukaan talo tuhoutui Venäjän ilmaiskussa.
Paikalliset katsoivat asuintalon tuhoja Idlibissä 20. joulukuuta. Aktivistien mukaan talo tuhoutui Venäjän ilmaiskussa. Kuva: Ammar Abdullah / Reuters

Venäjän ilmavoimat eivät ole iskeneet siviilikohteisiin Syyriassa lähes kolme kuukautta kestäneen operaation aikana, Venäjän ilma- ja avaruusvoimien komentaja, kenraalieversti Viktor Bondarev sanoi sunnuntaina julkaistussa haastattelussa televisiokanava Rossija 24:llä.

Bondarevin kommentti oli vastaus ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin keskiviikkona julkaisemaan raporttiin, jonka mukaan Venäjän Syyriassa tekemät ilmaiskut ovat tappaneet siviilejä ja aiheuttaneet vakavia tuhoja asuinalueille osuessaan koteihin, moskeijaan, sairaaloihin ja kauppapaikkaan.

Raportissa käytiin läpi kuusi Venäjän Homsiin, Idlibiin ja Aleppoon tekemää iskua, joissa kuoli järjestön mukaan ainakin 200 siviiliä ja runsaat 10 taistelijaa. Järjestön mukaan Venäjä on myös saattanut käyttää kansainvälisesti kiellettyjä rypäleaseita ja ohjaamattomia pommeja siviilialueilla.

”Ilma- ja avaruusvoimat eivät ole koskaan iskeneet siviilikohteisiin Syyriassa”, Bondarev sanoi sunnuntaina.

Hänen mukaansa ilmaiskut on suunniteltu tarkkaan ja valmisteltu yhdessä Syyrian johdon kanssa. Kohteina ovat terroristijärjestö Isis ja Syyrian muut kapinalliset.

Bondarevin mukaan venäläiset lentäjät ”eivät ole kertaakaan olleet osumatta kohteisiinsa, eivät ole kertaakaan iskeneet kouluihin, sairaaloihin, moskeijoihin”.

Venäjä aloitti ilmaiskunsa Syyriassa syyskuun lopulla tukeakseen Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia taistelussa kapinallisia vastaan.

Arvostelijoiden mukaan kohteena olivat pitkään muut kapinallisryhmät kuin Isis.

Venäjä vahvisti iskujaan Isisiä vastaan marraskuun puolivälissä. Silloin se ilmoitti pian Pariisin terrori-iskujen jälkeen, että epäilee terroristien sittenkin pudottaneen venäläisen matkustajakoneen Egyptissä lokakuussa.

Venäjä on sen jälkeen tehnyt yhteistyötä Ranskan kanssa Syyrian osalta.

Yhdysvaltain johtama liittouma on tehnyt iskuja Isisiä vastaan runsaan vuoden.

Turkki ampui alas marraskuussa venäläisen rynnäkkökoneen Syyrian rajan tuntumassa. Tapaus jäädytti Venäjän ja Turkin suhteet, minkä lisäksi Venäjä ilmoitti vievänsä Syyriaan kehittyneimmän ilmatorjuntajärjestelmänsä S-400:n.

Bondarevin mukaan järjestelmä on ”tuonut [Syyrian] ilmatilaan järjestyksen”.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat