Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Isisin taistelijat ovat vetäytyneet Ramadin kaupungista – Yhdysvallat ei voi vahvistaa tietoa

Ramadin menettäminen olisi tuntuva tappio Isisille ja toisaalta psykologisesti merkittävä voitto Irakin armeijalle.

Ulkomaat
 
Taistelu Ramadista jatkuu
Taistelu Ramadista jatkuu
Video on kuvattu 26. joulukuuta Irakissa Ramadin kaupungissa Irakin joukkojen yrittäessä vallata kaupunkia takaisin Isis-terroristijärjestöltä. Kuva: Reuters

Irakin sotilaat valtasivat sunnuntaina Ramadin kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä, kertoo uutistoimisto AFP. Yhdysvaltojen armeija ei uutistoimisto Reutersin mukaan voinut sunnuntaina illalla vahvistaa Irakin tietoja.

”Kaikki Isisin taistelijat ovat lähteneet. Vastarintaa ei ole”, kertoi kertoi armeijan edustaja Sabah al-Numan AFP:lle. Numanin mukaan Irakin sotilaiden piti raivata alueelta miinoja ja ansoja, ennen kuin joukot pystyivät liikkumaan eteenpäin.

Numanin mukaan Irakin joukot ovat piirittäneen Ramadin hallintorakennukset. Sotilaat tarkistavat hallintorakennusten sisäänkäynnit ja ympäröivät rakennukset ennen kuin ne siirtyvät sisätiloihin.

”Operaatio on lähellä päätöstään. Joukkomme etenevät sisätiloihin tulevina tunteina”, Numan sanoi.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin, että Irakin terrorisminvastaiset joukot piirittivät Ramadin hallintorakennuksen, joka on kaupungin viimeinen Isisin hallussa oleva alue. Joukkojen tiedottaja Yahya Rasool kertoi Reutersille, että sotilaat aikovat astua sisään rakennukseen pian.

Alue oli kuitenkin ansoitettu erilaisilla pommeilla ja sitä vartioivat itsemurhapommittajat sekä tarkka-ampujat, mikä hidasti armeijan etenemistä.

”Tyhjennämme lähialueen katuja ja rakennuksia pommeista. Uskoisin, että menemme sisään rakennukseen noin tunnin sisällä”, Rasool arvioi sunnuntaina iltapäivällä.

Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan jo tiistaiaamuna, mutta kaupungin valtaamista ovat hidastaneet erilaiset ansat ja pommit. Irakin tiedustelutietojen mukaan Ramadin keskustassa oli hyökkäyksen alkaessa 250–400 Isisin taistelijaa.

Tiistaina alkaneessa hyökkäyksessä on Irakin armeijan mukaan kuollut tähän mennessä kymmeniä Isisin taistelijoita. AFP:n turvallisuuslähteiden mukaan hyökkäyksessä on kuollut myös useita Irakin armeijan sotilaita.

Kaupungista on AFP:n mukaan päässyt pakenemaan ainakin 250 perhettä. Osa heistä majailee leireissä Anbarin maakunnassa, jonka pääkaupunki Ramadi on. Osa paenneista on suunnannut esimerkiksi Bagdadiin.

Isis on pitänyt Ramadia hallussaan toukokuusta lähtien. Irakin armeija taas on piirittänyt Ramadia marraskuusta alkaen.

Ramadin menettäminen olisi tuntuva tappio Isisille ja toisaalta psykologisesti merkittävä voitto Irakin armeijalle. Kaupungin valtaamisen jälkeen Irak on kertonut aikovansa vallata takaisin Isisiltä tärkeän Mosulin kaupungin.

Räjähdykset seuraavat toisiaan Ramadissa
Räjähdykset seuraavat toisiaan Ramadissa
Irakin hallituksen joukot yrittävät vallata miinoitettua Ramadin kaupunkia takaisin Isis-terroristijärjestöltä. Kuva: Reuters
Reuters
Irakin armeija valtaa Ramadin kaupunkia takaisin äärijärjestö Isisiltä. Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan tiistaiaamuna.
Irakin armeija valtaa Ramadin kaupunkia takaisin äärijärjestö Isisiltä. Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan tiistaiaamuna.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat