Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Chicagon poliisi ampui taas kaksi mustaa: 19-vuotiaan nuorukaisen sekä naapurin rouvan – läheiset raivoissaan

Chicagon poliisi ampui lauantaina ilmeisesti mielenterveyden häiriöistä kärsineen 19-vuotiaan nuorukaisen sekä tämän 55-vuotiaan naapurin.

Ulkomaat
 
Kohun keskellä oleva Chicagon poliisi ampui kaksi mustaa
Kohun keskellä oleva Chicagon poliisi ampui kaksi mustaa

Kotihälytyksen saanut Chicagon poliisi ampui kaksi ihmistä lauantaina. Ammutut olivat 55-vuotias viiden lapsen äiti ja samassa kerrostalossa asunut 19-vuotias mies, jolla oli Washington Postin mukaan ilmeisesti mielenterveyden häiriöitä.

Chicagon paikallisen CBS-kanavan mukaan 19-vuotiasta ammuttiin seitsemästi ja 55-vuotiasta naista kerran.

Tilanne syntyi, kun 19-vuotias oli riitaantunut isänsä kanssa ja uhannut tätä baseball-mailalla. Nuorukaisen äiti oli odottanut, että hänen poikansa vietäisiin hoitoon mielenterveysongelman takia.

Uutistoimisto AP:n mukaan molemmat ammutut julistettiin kuolleiksi sairaalassa tunnin sisällä ampumavälikohtauksesta.

Chicagon poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan poliisi ”kohtasi uhkaavan kohteen”, joka johti ”poliisin aseen laukaisemiseen”.

”Hän ei ollut mikään katurosvo, hän oli mallioppilas sekä korkeakoulussa että lukiossa”, ammutun 19-vuotiaan äiti kertoi CBS:lle. 19-vuotias oli kotonaan joululomalla korkeakoulusta.

”Poikaani ammuttiin seitsemän luotia. Seitsemän.”

Uutistoimisto Reutersin mukaan noin sata naapuruston asukasta kerääntyi kadulle sen jälkeen, kun ammuttujen läheiset puhuivat viestimille pihalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

”Tämä täytyy loppua, kenenkään äidin ei pitäisi joutua hautaamaan omaa poikaansa.”

Toinen ammuttu oli 55-vuotias naapurin rouva. Uutistoimisto Reutersin mukaan naista ammuttiin hänen kotiovensa läpi. Chicagon poliisin mukaan 55-vuotiaan surmannut luoti oli harhalaukaus.

”Miksi ampua ensin ja kysellä vasta sitten”, huusi 55-vuotiaan ystävätär uutiskanava NBC:n mukaan.

Uutistoimisto AP:n mukaan Chicagon ruumiinavauksista vastaava taho on vahvistanut, että surmansa saaneet olivat tummaihoisia. Chicagon poliisi ei ole kertonut poliisin tai poliisien etnistä taustaa. Heidät on määrätty kuukaudeksi toisiin tehtäviin.

Vasta reilu kuukausi sitten chicagolainen poliisi sai murhasyytteen 17-vuotiaan mustan nuorukaisen ampumisesta lokakuussa 2014. Tapauksesta julkaistiin marraskuussa video, jota seurasi Chicagossa protestien aalto.

Washington Postin mukaan tapaus johti siihen, että Yhdysvaltain oikeusministeriö tutkiin Chicagon poliisilaitoksen toimia ja laitoksen päällikkö joutui eroamaan.

KORJAUS 1.2.2016. Tekstiin vaihdettu pesäpallomailan tilalle baseball-maila.

Justin Madden / Reuters
Ammutun 19-vuotiaan miehen äiti syyttää Chicagon poliisia voimankäytön liioittelusta. Äidin mukaan hänen poikaansa ammuttiin seitsemän luotia.
Ammutun 19-vuotiaan miehen äiti syyttää Chicagon poliisia voimankäytön liioittelusta. Äidin mukaan hänen poikaansa ammuttiin seitsemän luotia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat