Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äärijärjestö Isisin taistelijat vetäytyivät Ramadin kaupungista

Ramadin menettäminen olisi tuntuva tappio Isisille ja toisaalta psykologisesti merkittävä voitto Irakin armeijalle.

Ulkomaat
 
Reuters
Irakin armeija valtaa Ramadin kaupunkia takaisin äärijärjestö Isisiltä. Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan tiistaiaamuna.
Irakin armeija valtaa Ramadin kaupunkia takaisin äärijärjestö Isisiltä. Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan tiistaiaamuna. Kuva: Reuters

Irakin sotilaat valtasivat sunnuntaina Ramadin kaupungin takaisin äärijärjestö Isisiltä, kertoi uutistoimisto AFP sunnuntaina.

”Kaikki Isisin taistelijat ovat lähteneet. Vastarintaa ei ole”, kertoi armeijan edustaja Sabah al-Numan AFP:lle. Numanin mukaan Irakin sotilaiden piti raivata alueelta miinoja ja ansoja ennen kuin joukot pystyivät liikkumaan eteenpäin.

Numanin mukaan Irakin joukot piirittivät Ramadin hallintorakennukset. Sotilaat tarkistavat hallintorakennusten sisäänkäynnit ja ympäröivät rakennukset ennen kuin ne siirtyvät sisätiloihin.

”Operaatio on lähellä päätöstään. Joukkomme etenevät sisätiloihin tulevina tunteina”, Numan sanoi.

Uutistoimisto Reuters kertoi aiemmin, että Irakin terrorisminvastaiset joukot piirittivät Ramadin hallintorakennuksen, joka on kaupungin viimeinen Isisin hallussa oleva alue.

Joukkojen tiedottaja Yahya Rasool kertoi Reutersille sunnuntaina iltapäivällä, että sotilaat aikovat astua sisään rakennukseen pian.

Alue oli kuitenkin ansoitettu erilaisilla pommeilla ja sitä vartioivat itsemurhapommittajat sekä tarkka-ampujat, mikä hidasti armeijan etenemistä.

”Tyhjennämme lähialueen katuja ja rakennuksia pommeista”, Rasool arvioi sunnuntaina iltapäivällä.

Irak aloitti hyökkäyksen Ramadin keskustaan jo tiistaiaamuna, mutta kaupungin valtaamista ovat hidastaneet erilaiset ansat ja pommit. Irakin tiedustelutietojen mukaan Ramadin keskustassa oli hyökkäyksen alkaessa 250–400 Isisin taistelijaa.

Tiistaina alkaneessa hyökkäyksessä on Irakin armeijan mukaan kuollut tähän mennessä kymmeniä Isisin taistelijoita. AFP:n turvallisuuslähteiden mukaan hyökkäyksessä on kuollut myös useita Irakin armeijan sotilaita.

Kaupungista on AFP:n mukaan päässyt pakenemaan ainakin 250 perhettä.

Osa heistä majailee leireissä Anbarin maakunnassa, jonka pääkaupunki Ramadi on. Osa paenneista on suunnannut esimerkiksi Bagdadiin.

Isis on pitänyt Ramadia hallussaan toukokuusta lähtien. Irakin armeija taas on piirittänyt Ramadia marraskuusta alkaen.

Kaupungin menettäminen olisi tuntuva tappio Isisille ja toisaalta psykologisesti merkittävä voitto Irakin armeijalle.

Kaupungin valtaamisen jälkeen Irak on kertonut aikovansa vallata takaisin Isisiltä tärkeän Mosulin kaupungin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat