Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaivos sortui Kiinassa ja vangitsi työmiehet maan alle – omistaja hyppäsi kaivoon

Kipsikaivoksen omistaja tappoi itsensä hyppäämällä kaivoon kesken pelastusoperaation.

Ulkomaat
 

Kiinalaisen kipsikaivoksen omistaja tappoi itsensä sunnuntaina hyppäämällä kaivoon. Epätoivoiseen tekoon miehen ajoi mitä ilmeisimmin kaivoksella perjantaina tapahtunut sortumaonnettomuus, jonka seurauksena 29 kaivosmiestä jäi maan alle vangeiksi, uutistoimisto AFP kertoo.

Perjantain jälkeen seitsemän ihmistä on saatu pelastettua ja yksi on löytynyt kuolleena. Lisäksi neljän kerrotaan selviytyneen kaivoksesta ulos omin voimin. Sortuneessa kaivoksessa on yhä jumissa 17 ihmistä.

Kaivoksen omistajan kerrotaan olleen auttamassa pelastustöissä sunnuntaina, kun hän yllättäen hyppäsi läheiseen kaivoon.

Onnettomuuspaikalla on pelastustöissä kaikkiaan noin 700 henkilöä. He yrittävät porata reikiä jumissa olevien luokse, jotta näille saataisiin ensihätään toimitettua edes vettä ja ruokaa.

Virallisten tilastojen mukaan viime vuonna kaivosonnettomuuksissa Kiinassa kuoli 931 ihmistä, mutta kaikkia kaivosonnettomuuksia ei ole tilastoitu.

Kiinan mukaan kuolemaan johtaneet kaivosonnettomuudet ovatkin vähentyneet, sillä vuonna 2002 onnettomuudet johtivat noin 7 000 ihmisen kuolemaan. Joidenkin järjestöjen mukaan kuolemantapauksia sattuu tosin edelleen merkittävästi enemmän kuin viranomaiset kertovat.

Kipsikaivoksella tapahtuneen onnettomuuden syytä tutkitaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat