Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Japani ja Etelä-Korea pääsivät vihdoin sopuun toisen maailmansodan aikaisista seksiorjista

Etelä-Korea on vaatinut virallista anteeksipyyntöä sekä korvauksia yhä elossa oleville korealaisnaisille.

Ulkomaat
 
HS–AFP

Japani ja Etelä-Korea ovat vihdoin päässeet sopuun seksiorjiksi toisen maailmansodan aikana joutuneiden korealaisnaisten kohtelusta.

Maat neuvottelivat niiden välejä pitkään hiertäneestä kysymyksestä maanantaina. Japanin pääministeri Shinzo Abe esitti asiasta virallisen anteeksipyynnön.

Etelä-Korean ulkoministeri Yun Byung-Se sanoi toimittajille, että kysymys katsotaan lopullisesti selvitetyksi, jos Japani toteuttaa lupaamansa asiat.

Etelä-Korea on vaatinut virallista anteeksipyyntöä sekä korvauksia yhä elossa oleville korealaisnaisille.

Toisen maailmansodan aikana Japani pakotti korealaisnaisia seksiorjiksi ja miehiä pakkotyöhön. Etenkin seksiorjat eli niin sanotut lohtunaiset ovat yhä olleet keskustelussa esillä Etelä-Koreassa.

Japanilaissotilaat hyväksikäyttivät naisia myös muilla valtaamillaan alueilla. Yhteensä noin 200 000 naisen arvioidaan joutuneen japanilaisten seksiorjiksi toisen maailmansodan aikana.

Japanissa konservatiivien mielestä naiset olivat tavallisia prostituoituja. Monet historian tukijat arvioivat, että naiset pakotettiin bordelleihin ja että se oli toisen maailmansodan aikaisen Japanin hallituksen tietoista politiikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat