Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Marokko lykkäsi yllättäen valtavan aurinkovoimalan avajaisia

Ulkomaat
 
HS–AFP
Rafael Marchante / Reuters
Maailman toistaiseksi suurimman aurinkoenergiavoimalan rakentaminen Marokon Beni Matharissa kesti pitkään. Kuva vuodelta 2009.
Maailman toistaiseksi suurimman aurinkoenergiavoimalan rakentaminen Marokon Beni Matharissa kesti pitkään. Kuva vuodelta 2009. Kuva: Rafael Marchante / Reuters

Marokko lykkäsi selittämättä uuden Noor 1 -aurinkovoimalan avajaisia. Valmistuessaan siitä on määrä tulla osa maailman suurinta aurinkovoimalakompleksia.

Ouarzazaten kaupungin lähellä sijaitsevan voimalan ensimmäinen vaihe piti ottaa käyttöön sunnuntaina. Marokon aurinkoenergiavirasto Masen ei kertonut syytä viime hetken peruutukseen.

Uuden kompleksin on tarkoitus tehdä Marokosta aurinkoenergian suurvalta ja auttaa sitä vähentämään merkittävästi kasvihuonekaasupäästöjään.

Sen seuraavat vaiheet Noor 2 ja Noor 3 pitäisi ottaa käyttöön vuosina 2016 ja 2017. Tarjouskilpailu Noor 4:sta on käynnissä.

Kunhan kaikki vaiheet saadaan valmiiksi, 580 megawatin Noor on kehittäjiensä mukaan ”maailman suurin aurinkoenergian tuotantolaitos”. Se kattaa kokonaisuudessaan 30 neliökilometrin alueen.

Voimalakompleksissa käytettävä peiliteknologia on tavallista kalliimpaa, mutta se mahdollistaa energiantuotannon myös auringon laskettua.

Marokolla on pienehköt öljy- ja kaasuvarannot, ja se on Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan suurin energiantuoja. Uudella aurinkovoimalakompleksilla se haluaa vähentää riippuvuuttaan tuontienergiasta ja fossiilisista polttoaineista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat