Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaiset ihailevat eniten Obamaa – paavi ja Trump jakavat kakkossijan

Hillary Clinton on ihailluin nainen jo 20. kerran. Yhdysvaltalaiset äänestivät Gallupin kyselyssä suosikkejaan joulukuun alussa.

Ulkomaat
 
Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, paavi Franciscus ja presidenttiehdokas, kiinteistömiljardööri Donald Trump.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, paavi Franciscus ja presidenttiehdokas, kiinteistömiljardööri Donald Trump. Kuva: Reuters
Fakta

Ihailluimmat ihmiset Yhdysvalloissa

Naiset:

Hillary Clinton

Malala Yousafzai

Oprah Winfrey

Michelle Obama

Carly Fiorina

Miehet:

Barack Obama

Paavi Franciscus

Donald Trump

Bernie Sanders

Bill Gates

Lähde: Gallup

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on maassaan ihailluin mies ja presidentiksi pyrkivä Hillary Clinton ihailluin nainen, paljastaa yhdysvaltalaisia haastatellut kyselytutkimus.

Obamalle kyseinen kunnia oli kahdeksas ja Clintonin vastaava titteli oli hänelle jo 20.

Miesten sarjassa jaetulle kakkossijalle nousivat paavi Franciscus ja viime aikoina lähinnä törkeiden kommenttiensa johdosta otsikoissa ollut presidenttiehdokas, kiinteistömiljardööri Donald Trump.

Maailman toiseksi ihailluin nainen yhdysvaltalaisille on viime vuonna Nobelin rauhanpalkinnon voittanut 18-vuotias pakistanilainen rauhanaktivisti Malala Yousafzai.

Kysymys ihailluimmasta miehestä ja naisesta on esitetty Yhdysvalloissa joka vuosi aina vuodesta 1948 alkaen, pois lukien vuosi 1976.

Kymmenen ihailluimman miehen joukosta löytyi kolme presidenttiä, kolme presidenttiehdokasta sekä kolme uskonnollista johtajaa. Heidän joukossaan viidennellä sijalla oli Microsoftin perustaja Bill Gates.

Naisten kymmenen kärkeen mahtui poliitikoita, Nobel-voittajia ja viihdemaailman vaikuttajia.

Hillary Clinton on kautta aikain eniten ykkössijoja saavuttanut nainen. Miesten puolella kärjessä on toisen maailmansodan aikaan liittoutuneiden Euroopan joukkojen komentajana sekä Yhdysvaltain presidenttinä vuosina 1953–1961 toiminut Dwight D. Eisenhover. Hänellä on yhteensä 12 kärkisijaa.

89-vuotias kuningatar Elisabeth II on päässyt kärkikymmenikköön vuosien saatossa 47 kertaa. Miesten puolella eniten top10 -sijoituksia on kerännyt 97-vuotias saarnamies Billy Graham. Hänet on äänestetty kymmenen kärkeen 59 kertaa.

Tutkimusyritys Gallup kysyi joulukuun alussa yhteensä 824 Yhdysvalloissa asuvalta yli 18-vuotiaalta, ketä elossa olevaa miestä tai naista he ihailevat eniten ja kuka on heidän kakkosvaihtoehtonsa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat