Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harvinainen jättiläiskalmari ilmestyi jouluaattona Japanin rannikon lähelle

Sukeltaja ohjasti valtavan mustekalan rantamatalista takaisin syviin vesiin.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Video näyttää Japanin rannikolla vierailleen jättiläiskalmarin
Video näyttää Japanin rannikolla vierailleen jättiläiskalmarin
Syvällä meressä eläviä jättiläiskalmareita nähdään hyvin harvoin rantojen lähellä, mutta yksi sellainen tavattiin Japanin Toyama-lahdella jouluaattona. Uutistoimisto Reuters julkaisi keskiviikkona eläimestä kuvatun videon.

”Uteliaisuuteni voitti pelon, hyppäsin veteen ja menin lähelle sitä”, japanilaissukeltaja Akinobu Kimura kertoi CNN-uutiskanavalle kohtaamisestaan jättiläiskalmarin kanssa Toyama-lahdella Japanissa jouluaattona.

”Kalmari ei ollut vahingoittunut ja näytti virkeältä. Se suihkutti mustetta ja yritti kietoa lonkeroitaan ympärilleni. Ohjastin kalmarin merta kohti, satojen metrien päähän löytöpaikasta, ja se katosi syvään mereen”, sukeltaja kertoi.

Syvällä meressä eläviä jättiläiskalmareita nähdään hyvin harvoin rantojen lähellä. Ensimmäisen kerran lajin edustaja valokuvattiin sen luonnollisessa ympäristössä vasta vuonna 2004.

CNN:n arvion mukaan sukeltajan kohdannut jättiläiskalmari oli varsin nuori ja vain 3,7-metrinen. Täysi-ikäiset yksilöt saattavat kasvaa 13-metrisiksi. Tutkijoiden mukaan suurimmat yksilöt voivat kuitenkin olla lähes 20-metrisiä.

Syytä jättiläiskalmarin vierailuun rantamatalikossa ei tiedetä. Aattona tavattu kalmari sai kuitenkin lempinimen ”Heck” ja eläin ohjattiin takaisin syvemmille vesille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat