Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääministeri luottaa Natoon

Ulkomaat
 

Tallinna

Pääministeri Taavi Rõivasin pääministerikautena Yhdysvaltojen läsnäolo Virossa ja Itämeren alueella on lisääntynyt. Osa suomalaisia pelkää sen lisäävän jännitteitä.

”Ei aiheuta jännitteitä, jos Naton alueella on myös muiden jäsenvaltioiden joukkoja”, Rõivas sanoo.

Viro on laajentanut harjoitusalueita liittolaisiaan varten. Ensi vuonna Rõivas odottaa Virossa jatkuvasti harjoittelevan yhdysvaltalaisen komppanian lisäksi maavoimien joukkoja myös Saksasta ja Britanniasta.

”Harjoitusalueemme ovat myös suomalaisten käytössä, jos niitä halutaan käyttää.”

Rõivas korostaa Viron ja Suomen olevan samassa turvallisuusympäristössä, vaikka Viro kuuluu Natoon ja Suomi ei. Yhteistyötä tehdään tiiviisti esimerkiksi tiedonvaihdon ja harjoittelun puitteissa.

”Yhden turvallisuustilanne vaikuttaa toiseenkin”, pääministeri sanoo.

Rõivas luottaa Natoon maanpuolustuksessa. Turvallisuuspolitiikka oli keskeinen aihe hänen vaalikampanjassaan vajaa vuosi sitten.

Jotkut analyytikot epäilevät, että Isisin vastainen taistelu saattaa kuitenkin heikentää Yhdysvaltojen kiinnostusta Baltian maita kohtaan. Ne ovat nojanneet Yhdysvaltojen tukeen puolustuksessaan, vaikka Viro käyttää maanpuolustukseen yli kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta – suhteellisesti enemmän kuin useimmat Nato-valtiot.

Rõivasin mielestä Viron asema Yhdysvaltojen liittolaisena ei heikkene, vaikka Yhdysvallat ja Venäjä lähentyisivät Isisin vastaisen taistelun vuoksi.

”Viro on Naton jäsen, emmekä siksi voi jäädä sivurooliin. Venäjän toimet Syyriassa eivät myöskään ole yksiselitteisesti daeshin [Isisin] vastaista taistelua. Turkin pudottama venäläiskone suoritti operaatiota alueella, jossa daeshia ei ole.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat