Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Thaimaan kuninkaan lempikoira kuoli – paikallista miestä uhkaa vankeus koiran solvaamisesta

Ulkomaat
 
HS–AFP
Ho New / Reuters
Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadejin ja hänen koiransa Tongdaeng uudenvuoden onnittelukortissa vuonna 2005.
Thaimaan kuningas Bhumibol Adulyadejin ja hänen koiransa Tongdaeng uudenvuoden onnittelukortissa vuonna 2005. Kuva: Ho New / Reuters

Thaimaan kuninkaan lempikoira Tongdaeng on kuollut. Kuuluisa koira kuoli vähän aikaa sen jälkeen, kun thaimaalainen mies pidätettiin hänen esitettyään satiirisia verkkokommentteja koirasta.

Kuninkaallisten loukkaaminen on Thaimaassa vakava asia. Hiljattain kunnianloukkauslakien rajoja kuitenkin laajennettiin uudella tavalla kun 27-vuotias mies asetettiin syytteeseen kuninkaallisen koiran solvaamisesta.

Kuningas Bhumibol Adulyadejin, 88, sekarotuinen koira Tongdaeng on ollut hyvin pidetty Thaimaassa.

Koiran kuolemasta ilmoitettiin myöhään maanantaina. Kasetsartin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan tiedotteen mukaan koiras oli ollut sairas viimeiset pari vuotta. Se oli ehtinyt täyttää 17 vuotta.

Kuningas pelasti suosikkikoiransa kadulta ja kirjoitti tästä Thaimaassa bestselleriksi nousseen kirjan. Kirjassa Tongdaengia kuvataan nöyräksi ja kohteliaaksi koiraksi, jolla on hyvät tavat. Kirjassa ylistetään, kuinka koira osaa istua aina kuninkaan alapuolella.

Kirjaa on pidetty vertauksena sille, miten thaimaalaisten tulee muistaa paikkansa kuningaskunnassa.

Koiraa väitetysti solvannutta miestä voi uhata vuosien vankeustuomio. Häntä kohtaan on nostettu myös erilliset syytteet kansankiihotuksesta ja kuninkaan loukkaamisesta. Yhteensä häntä saattaa odottaa 37 vuoden vankeustuomio. Sotilastuomioistuin ei ole kertonut miehen Facebook-kirjoitusten tarkkaa sisältöä.

Kuningas Bhumibol on maailman pisimpään vallassa ollut monarkki. Hän on viettänyt viimeisen parin vuoden aikana paljon aikaa sairaalassa, ja häntä nähdään harvoin julkisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat