Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Punainen tori suljetaan poikkeuksellisesti uutena­vuotena moskovalaisilta – viranomaiset kiistävät turvallisuus­uhan

Moskovan perinteinen juhlapaikka, Punainen tori, suljetaan poikkeuksellisesti kansalta uudenvuodenaattona. Syyksi epäillään turvallisuusuhkaa, vaikka viranomaiset eivät sitä myönnä.

Ulkomaat
 
Uroš / Wikimedia Commons
Punainen tori on ollut moskovalaisille perinteinen uuden vuoden vastaanottopaikka, mutta tänä vuonna tori on useimmilta suljettu.
Punainen tori on ollut moskovalaisille perinteinen uuden vuoden vastaanottopaikka, mutta tänä vuonna tori on useimmilta suljettu. Kuva: Uroš / Wikimedia Commons

Tavallisilla moskovalaisilla ei ole tulevana uudenvuodenaattona Punaiselle torille asiaa. Torin sulkemisen syyksi epäillään turvallisuusuhkaa, vaikka viranomaiset eivät sitä myönnäkään.

Moskovalaiset ovat perinteisesti kokoontuneet Punaiselle torille vastaanottamaan uuttavuotta ja laskemaan sekunteja kilvan Kremlin kellojen kanssa. Punaista toria ei ole tiettävästi koskaan aiemmin suljettu uudenvuodenaattona, kertoo uutistoimisto AFP.

Moskovan turvallisuuspäällikkö Aleksei Majorovin mukaan tulevana torstaina poliisi kuitenkin käännyttää paikalta kaikki torille pyrkivät.

Viranomaiset eivät myönnä, että torin sulkeminen johtuisi esimerkiksi terrorismin pelosta tai jostain tiedossa olevasta turvallisuusuhasta. Viralliseksi syyksi on kerrottu torilla aattona järjestettävä konsertti, joka lähetetään suorana televisiolähetyksenä Venäjän valtiollisella ykköskanavalla. Konserttiin pääsee viranomaisten mukaan vain ennalta valittu yleisö. Muille torille pyrkijöille poliisi tulee Majorovin mukaan kertomaan, että kaupungissa on lukuisia muita upeita paikkoja, joissa he voivat vastaanottaa uutta vuotta.

Kommersant-radiokanavalla puhunut entinen kansanedustaja Aleksandr Kljukin piti torin sulkemista erittäin poikkeuksellisena ja vertasi sitä siihen, että New Yorkin Times Square suljettaisiin juhlijoilta.

Konsertti voi toki osaltaan olla sulkemisen syy. Totta on kuitenkin se, että turvatoimia on viime aikoina kiristetty Moskovassa. Osaltaan kiristämiseen ovat vaikuttaneet niin Pariisin marraskuiset terrori-iskut kuin Egyptissä lokakuussa sattunut venäläisen matkustajakoneen putoaminen, jota Venäjä pitää terrori-iskuna.

Moskovassa kauppakeskusten oville on tullut vartijat ja metallinilmaisimet, ja parkkialueiden työntekijöille on annettu oikeus tarkistaa epäilyttävältä vaikuttavien autojen tavaratilat.

Huoli turvallisuudesta näkyy myös siinä, että kaupungin tärkein televisiotorni Ostankino ympäröitiin piikkilangalla ja uusia valvontakameroita on asennettu kevyen liikenteen väylille ympäri Moskovaa. Lisäksi poliisi partioi metroasemilla koirien kanssa.

Aiemmin joulukuussa Moskovan kaupunginjohtaja Sergei Sobjanin sanoi myös, ettei ole mikään salaisuus, että Moskova kiinnostaa kansainvälisiä terroristeja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat