Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiojohtaja Nemtsovin murhasta syytteet viidelle Venäjällä – pääepäilty etsintäkuulutettu

Ulkomaat
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Mies sytytti kynttilän Boris Nemtsovin muistolle tiistaina Moskovassa.
Mies sytytti kynttilän Boris Nemtsovin muistolle tiistaina Moskovassa. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Venäjällä vakaviin rikoksiin keskittyvä tutkintakomitea on päättänyt syyttää viittä miestä oppositiojohtaja Boris Nemtsovin surmasta. Tutkinnan on määrä valmistua tammikuussa.

Rossija 24 -uutiskanavan mukaan miehistä neljä sai tiistaina syytteen virallisesti. Viides saa syytteen, kun puolustusasianajaja palaa matkoilta.

Viisikkoa syytetään murhan toteutuksesta. Viranomaisten mukaan surman tilaamisesta ja järjestämisestä epäilty tšetšeeni Ruslan Mukhudinov on paennut ulkomaille ja hänet on etsintäkuulutettu marraskuusta lähtien. Mukhudinovista sekä vielä nimeämättömistä epäillyistä aloitetaan erillinen tutkinta myöhemmin, tutkintakomissio kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Yksi epäilty on lisäksi viranomaisten mukaan kuollut itsemurhaiskussa Groznyissä tämän vuoden marraskuussa.

Oppositioryhmä Open Russianin mukaan Mukhudinov palveli Sever-nimisessä yksikössä, joka tukee Kremlin-mielistä Tšetšenian presidenttiä Ramzan Kadyrovia.

Nemtsov, 55, ammuttiin kadulle Moskovan keskustassa helmikuussa. Syyllisiksi on alusta alkaen epäilty tšetšeeniryhmää. Nemtsov oli Putinia vastustavan opposition johtohahmo.

Osa kriitikoista on arvellut surman todellisen tilaajan olevan joku muu kuin siitä virallisesti epäilty. Nemtsovin tytär Žanna Nemtsova on vaatinut presidentti Kadyrovia murhatutkijoiden kuulusteltavaksi, toistaiseksi turhaan.

Oikaisu kello 16.47: Boris Nemtsov murhattiin helmikuussa 2015, ei helmikuussa 2014.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat