Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teinirattijuoppo karkasi ehdonalaisesta äitinsä kanssa – kärsi lievää tuomiota ”etuoikeutetun elämän” takia

Ulkomaat
 
Reuters
Reutersin välittämä kuva Ethan Couchista. Tiedossa ei ole, milloin kuva on otettu.
Reutersin välittämä kuva Ethan Couchista. Tiedossa ei ole, milloin kuva on otettu. Kuva: Reuters

Meksikon viranomaiset ovat pidättäneet 18-vuotiaan Ethan Couchin ja tämä äidin Puerto Vallartan rantakaupungissa.

Ethan Couch nousi otsikoihin Yhdysvalloissa kaksi vuotta sitten. Hän ajoi autoa 2,4 promillen humalassa ja rauhoittavien lääkkeiden vaikutuksen alaisena. Ajo päättyi neljän ihmisen kuolemaan ja kahden vakavaan vammautumiseen.

Couchia syytetään ehdonalaisensa rikkomisesta, minkä vuoksi hänestä oli tehty pidätysmääräys Yhdysvaltain Texasissa, uutisoi yhdysvaltalaiskanava CNN.

Couchin asianajaja vetosi kaksi vuotta sitten oikeudessa 16-vuotiaan pojan etuoikeutettuun elämään, minkä vuoksi hän ei voinut olla vastuussa teoistaan.

Psykologi G. Dick Miller sanoi tuolloin todistajanaitiossa pojan kärsivän affluenssista. Termi ”affluenza” rakentuu englanninkielisistä sanoista affluence ja influenza.

Affluence tarkoittaa varakkuutta, rikkautta ja vaikutusvaltaa, influenza influenssaa.

Psykologin mukaan poika ei ollut vastuussa teoistaan, koska on elänyt etuoikeutettua elämää rikkaassa perheessä eikä ole koskaan aiemminkaan joutunut ottamaan vastuuta teoistaan.

Syyttäjä vaati Couchille 20 vuoden vankeustuomiota, mutta hänet tuomittiin 10 vuoden ehdonalaiseen.

Nyt hän on rikkonut ehdonalaistaan, koska hän ei ole ilmoittautunut ehdonalaisvalvojalleen sekä on matkustanut ulkomaille.

Lisäksi hänen epäillään olleen juhlissa, joissa on juopoteltu. Tuomiossa mainitaan, että hänen on pysyttävä kaukana alkoholista ja huumeista ehdonalaisensa aikana.

Äiti ja poika Couch palautetaan nyt Yhdysvaltoihin.

Yhdysvaltain viranomaiset paikallistivat karkulaiset muun muassa Ethanin kännykän käytön avulla. Puerto Vallartan poliisi luovutti äidin ja pojan maahanmuuttoviranomaisten huostaan, koska ei pystynyt selvittämään olivatko he maassa luvallisesti.

Ethan Couch oli tässä vaiheessa jo etsintäkuulutettu ehdonalaisensa rikkomisesta. Hänen äitinsä oli ilmoitettu kadonneeksi.

Pojan saama kymmenen vuoden ehdonalainen herätti suuria tunteita Yhdysvalloissa. Tuomiota kritisoineiden mukaan se osoitti, että rikkaat olivat etuoikeutetussa asemassa myös lain edessä.

Los Angeles Timesin haastatteleman Texasin Tarrantin piirikunnan syyttäjän Sharen Wilsonin mukaan Couchia ei vieläkään odota kovinkaan suuri rangaistus.

Wilson kertoo, että vaikka Couch on jo 18-vuotias, hänen tapaustaan käsitellään edelleen alaikäisen tapauksena.

Tämän vuoksi hänet voidaan pitää pidätettynä vain siihen asti, kunnes hän täyttää 19 vuotta huhtikuussa. Tämän jälkeen hän olisi taas vapaalla jalalla, mutta hänen ehdonalaisensa käsiteltäisiin sen jälkeen aikuisen ehdonalaisena.

Wilson yrittää saada Couchin ehdonalaistuomion käsiteltäväksi aikuisena, jolloin tuomari voisi määrätä tälle 120 päivää vankeutta ja ankarammat säännökset ehdonalaiseen.

Jos Couch vielä rikkoisi aikuisen ehdonalaistaan, häntä voisi pahimmillaan odottaa 40 vuotta vankeutta.

Neljä ihmistä Teksasissa autollaan surmannut ”hemmoteltu” kohuteini jäi kiinni Meksikossa – pakoili lievää tuomiotaan
Neljä ihmistä Teksasissa autollaan surmannut ”hemmoteltu” kohuteini jäi kiinni Meksikossa – pakoili lievää tuomiotaan
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat