Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi venäläisnaista tuomittiin vankilaan Isisin rahoittamisesta

Ulkomaat
 

Kaksi venäläisnaista on tuomittu yli viideksi vuodeksi vankilaan terroristijärjestö Isisin avustamisesta, kertoo uutistoimisto AFP.

Naisten kerrotaan myyneen kodin irtaimistoa sekä kotitekoista saippuaa kerätäkseen rahaa, joka siirrettiin Isis-taistelijoiden tileille. Oikeuden mukaan toinen naisista siirsi 43 000 ruplaa eli noin 550 euroa äärijärjestön tilille.

Astrakhanin kaupungin lääketieteellisessä yliopistossa opiskelevat naiset saivat viiden ja puolen vuoden sekä viiden vuoden ja kolmen kuukauden tuomiot.

Molemmat naiset ovat tunnustaneet syyllisyytensä.

Toisen tuomitun äiti vetosi presidentti Vladimir Putiniin. Äitin mielestä tytär pakotettiin tunnustamaan.

”Hänet pakotettiin allekirjoittamaan tunnustus jostain, mitä hän ei tehnyt”, äiti kirjoitti oppositiojärjestö Open Russian julkaisemassa kirjeessä.

Naisen asianajajan mukaan tämä ei tiennyt, minne ystävän tilille siirretyt rahat lopulta päätyivät.

Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n mukaan lähes 2 900 venäläistä on joko taistellut tai taistelee Isisin riveissä Irakissa ja Syyriassa.

Venäjä ja länsimaat ovat olleet eri linjoilla Venäjän roolista sodassa Isisiä vastaan. Länsimaat syyttävät Venäjän pommittavan Syyrian kapinallisia, kun taas Venäjä väittää iskevänsä ainoastaan Isis-kohteisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat