Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mustan nuoren ampuneen poliisin oikeudenkäynti alkoi Chicagossa – lähes 1 000 kuollut virkavallan luoteihin Yhdysvalloissa tänä vuonna

Ulkomaat
 
Chicagon poliisilaitos
Laquan McDonald (oikealla) käveli kohti kuolemaansa kadulla, kun toinen vasemmalla olevista poliiseista Jason Van Dyke ampui McDonaldia kuusitoista kertaa. Tapahtuma tallentui poliisiauton videolle lokakuussa 2014.
Laquan McDonald (oikealla) käveli kohti kuolemaansa kadulla, kun toinen vasemmalla olevista poliiseista Jason Van Dyke ampui McDonaldia kuusitoista kertaa. Tapahtuma tallentui poliisiauton videolle lokakuussa 2014. Kuva: Chicagon poliisilaitos

Lähes tuhat poliisin ampumaa

Poliisi on ampunut kuoliaaksi Yhdysvalloissa tänä vuonna yhteensä 977 ihmistä. Heistä 91 on ollut aseettomia.

Ammutuista 937 on miehiä ja 40 naisia.

Aseettomista 37 on ollut mustia, 31 valkoisia, 18 latinoa. Viisi ihmistä on edustanut muita etnisiä ryhmiä.

32 tapauksessa poliisin ampumalla henkilöllä on ollut hallussaan leikkiase.

Alaikäisiä poliisin ampumia on tänä vuonna ollut yhteensä 18.

Viimeisen kuukauden aikana poliisi on ampunut Yhdysvalloissa ainakin 84 ihmistä.

Lähde: Washington Post

Viime vuoden lokakuussa teini-ikäisen Laquan McDonaldin ampunut poliisi Jason Van Dyke asteli tänään oikeuden eteen Chicagossa, kertoo paikallinen sanomalehti Chicago Sun-Times.

Van Dykea syytetään virkarikoksesta sekä murhasta. Miehen asianajaja Daniel Herbert kertoi hänen kiistävän syytteet.

Oikeudenkäynti alkoi sekavissa merkeissä, koska syytteenlukua ei nauhoitettu, vaikka näin oli alunperin ilmeisesti ollut tarkoitus.

Chicago Sun-Timesin mukaan ei ollut selvyyttä, miksi syytteenlukua ei nauhoitettu, mutta joidenkin tietojen mukaan oikeussalin henkilökunta oli kieltänyt kameramiestä kuvaamasta.

Uuden pilottihankkeen myötä sekä valokuva- että videokamerat ovat sallittuja oikeussalissa, mutta oikeutta johtava tuomari lopulta päättää saadaanko niitä käyttää, Sun-Times kertoo.

Nauhoituksen peruminen aiheutti protestointia sekä median edustajissa että McDonaldin paikalle saapuneissa sukulaisissa.

Laquan McDonaldin isosetä Marvin Hunter sanoi haluavansa, että koko oikeudenkäynti televisioidaan ”ensimmäisestä nuijaniskusta viimeiseen”.

Hunterin mielestä Chicagon Cookin piirikunnassa, jossa McDonald sai surmansa, on valloillaan kulttuuri, joka sallii poliisien ampua mustia amerikkalaisia turvallisin mielin.

”Ihmisellä täytyy olla jonkinlainen turvallisuudentunne sisällään, jos hän uskoo, että voi tehdä näin ilman minkäänlaisia seuraamuksia. Uskon, että koko Cookin piirikunnan rikosoikeuslaitos on korruptoitunut”, Hunter sanoi.

Chicagon poliisipäällikkö sai potkut viikon jatkuneiden mielenosoitusten jälkeen joulukuun alussa. Edellisellä viikolla oli julkaistu video, jossa Laquan McDonaldia ammuttiin 16 kertaa.

Lauantaina Chicagon poliisi ampui kaksi mustaa henkilöä, joista toinen kuoli poliisin sanojen mukaan vahinkolaukauksesta. 55-vuotias nainen sai luodista kotonaan ovensa lävitse.

Toinen ammutuista oli 19-vuotias mies, joka uhkaili omaa isäänsä baseball-mailalla. Nuorukaisen on kerrottu kärsineen mielenterveysongelmista.

Maanantaina sen sijaan kerrottiin, että viime vuoden marraskuussa Clevelandissa 12-vuotiaan pojan ampunutta yhdysvaltalaista poliisia vastaan ei nosteta syytteitä.

Clevelandin kaupunki vastasi jo alkuvuodesta pojan perheen siviilikanteeseen, että pojan kuolema oli tämän oma vika, kertoo CNN.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat