Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvallat kritisoi Venäjän ”mielivaltaisia” iskuja Syyriassa

Ulkomaat
 
EDUARDO MUNOZ
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ilmaisi maanantaina Venäjälle Washingtonin huolen Syyrian siviileihin kohdistuneista iskuista.
Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ilmaisi maanantaina Venäjälle Washingtonin huolen Syyrian siviileihin kohdistuneista iskuista. Kuva: EDUARDO MUNOZ

Yhdysvallat ilmaisi tiistaina huolensa Venäjän ”mielivaltaisia” Syyrian siviilikohteisiin osuneita iskuja kohtaan, kertoo uutistoimisto AFP.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry välitti maanantaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavroville Washingtonin huolen Syyrian siviileihin kohdistuneista iskuista.

Kerry myös valitti Lavroville Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallituksen perjantaina suorittamasta ilmaiskusta, jossa kapinallisjohtaja Zahran Alloush sai surmansa.

Venäjä on kiistänyt jyrkästi Amnesty Internationalin, Human Rights Watchin (HRW) sekä Syyrian kansalaisoikeusjärjestöjen väitteet siitä, että sen Syyrian presidentti Assadin hallintoa tukevat ilmaiskut vahingoittavat siviilejä.

Venäjä väittää, että sen operaatiot on suunnattu terroristeihin, ja että se huolehtii siviilien turvaamisesta työskennellessään yhdessä Yhdysvaltojen ja Yhdistyneiden kansakuntien kanssa Syyrian sodan lopettamiseksi.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan yli 130 000 syyrialaista on joutunut jättämään kotinsa lokakuun ja marraskuun ensimmäisen puoliskon aikana osittain Venäjän lisääntyneen pommituksen vuoksi.

Amnesty International julkaisi keskiviikkona raportin, jonka mukaan Venäjän Syyriassa tekemät ilmaiskut ovat tappaneet siviilejä ja aiheuttaneet vakavia tuhoja asuinalueille osuessaan koteihin, sairaaloihin, moskeijaan ja kauppapaikkaan.

Raportissa käytiin läpi kuusi Venäjän Homsiin, Idlibiin ja Aleppoon tekemää iskua, joissa kuoli järjestön mukaan ainakin 200 siviiliä ja runsaat 10 taistelijaa. Järjestön mukaan Venäjä on myös saattanut käyttää kansainvälisesti kiellettyjä rypäleaseita ja ohjaamattomia pommeja siviilialueilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat