Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pappi leijulautaili jouluaaton messussa, hiippakunta pani viran hyllylle

Pappi ajeli tasapainoskootterilla ja lauloi messuvieraille Filippiineillä jouluaattona. Tapaus tallentui netin hittivideoon, ja hiippakunta rankaisi kokeiluhenkistä pappia hyllytyksellä.

Ulkomaat
 

Filippiiniläinen pappi joutui hyllylle ajeltuaan jouluaaton messussa tasapainoskootterilla, jollaisia kutsutaan myös leijulaudoiksi, kertoo brittiläinen Guardian-lehti.

Katolinen pappi ajeli pitkin kirkon käytäviä tasapainoskootterilla ja lauloi kirkkoväelle. Kirkon lehtereiltä kuvatun, internetissä suureen suosioon nousseen videon perusteella ainakin osaa kuulijoista näytös ilahdutti. Alueen hiippakunta ei kuitenkaan ilahtunut vaan määräsi papin tauolle papintehtävistä.

Hiippakunnan mielestä pappi toimi väärin ajellessaan pitkin kirkonkäytäviä leijulaudalla. Hiippakunnan mielestä leijulautailu oli väärä tapa tavoitella ihmisten huomiota. Se painotti tilaisuuden luonnetta, mikä edellyttää äärimmäistä kunnioitusta.

Kirkollisen hallintoelimen mukaan tempauksesta vastuullisen papin on nyt vietettävä jonkin aikaa miettien tapahtunutta. Hiippakunnan lausunnon mukaan ojennettu pappi myönsi, että hän toimi väärin. Pappi lupasi, ettei tällaista tapahdu enää koskaan ja pyysi tempaustaan anteeksi, Guardian kertoo.

Lehden mukaan seurakuntalaisten kommentit hiippakunnan päätöksestä osoittavat, että papin hyllytys jakoi seurakuntaa.

Vaikka hiippakunnan päätöksessä ei otettu kantaa leijulautailun turvallisuusriskeihin Guardian-lehti huomautti, että niiden vaaroista on keskustelu runsaasti viime aikoina ja että esimerkiksi niillä ajo teillä ja jalkakäytävillä on kielletty Britanniassa turvallisuusriskien vuoksi.

Verkkokauppa Amazon veti joitakin tasapainoskootterimalleja myynnistä aiemmin joulukuussa sen jälkeen, kun yksi laite räjähti kaupassa Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Helsingin Sanomat testasi leijulautaa Helsingin kaduilla marraskuussa. Tekeillä olevan lainmuutoksen myötä sähköllä toimivat tasapainoskootterit rinnastettaisiin liikenteessä jalankulkijaan tai polkupyöräilijään.

Suomalaisten kirkkokuntien suhtautuminen leijulaudan käyttöön kirkollisissa menoissa ei ole tiedossa.

HS testasi tasapainoskootterin, joka muuttaa elämäsi ainakin kolmella tavalla
HS testasi tasapainoskootterin, joka muuttaa elämäsi ainakin kolmella tavalla
HS testasi uudenlaista tasapainoskootteria, joka muistuttaa hieman Paluu tulevaisuuteen -elokuvasta tuttua leijulautaa. Se ei tietenkään lennä, mutta muuten se on hyvin näppärä. Toimittaja: Jussi Sippola / HS, kuvaus: Janne Järvinen / HS, leikkaus: Kristiina Marttinen / HS, musiikki: Big Mean Sound Machine - Triple Bacon
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat