Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bill Cosby sai syytteen seksuaalisesta ahdistelusta

Menestyskoomikon uskotaan ahdistelleen seksuaalisesti kymmeniä naisia

Ulkomaat
 
LUCAS JACKSON / Reuters
Bill Cosby
Bill Cosby Kuva: LUCAS JACKSON / Reuters

Pennsylvanialaisen syyttäjän mukaan amerikkalainen näyttelijä-koomikko Bill Cosby huumasi 2004 Philadelphiassa naisen ja ahdisteli tätä sitten seksuaalisesti. Näyttelijästä on annettu pidätysmääräys, kertoivat uutistoimisto AFP ja Reuters.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Cosbya epäillään vastaavanlaisesta toiminnasta. Nyt Cosby asetettiin kuitenkin ensimmäistä kertaa syytteeseen.

Cosby on joutunut vastaamaan kysymyksiin lukemattomia kertoja sen jälkeen kun yli 50 naista on kertonut joutuneensa koomikon hyväksikäyttämäksi. Cosbya on epäilty myös alaikäisen hyväksikäytöstä.

Cosbyn seksuaalirikoskohu alkoi, kun New York Times -lehti julkaisi otteita hänen todistajanlausunnostaan vuodelta 2005. Siinä Cosby myönsi antaneensa naisille rauhoittavia lääkkeitä harrastaakseen seksiä heidän kanssaan. Cosby myös myönsi antaneensa naisille rahaa, jotta he eivät kertoisi seksistä hänen vaimolleen.

Sittemmin kymmenet naiset ovat syyttäneet Cosbya seksuaalisesta ahdistelusta tai raiskauksesta vuosina 1965–2008. Cosby on kiistänyt syytteet.

Erityisesti afroamerikkalaisessa yhteisössä Cosbyä on pidetty sankarina, isähahmona ja esimerkkinä menestyjästä. Vuosien varrella tv-tähdestä on tullut Yhdysvaltain mustassa yhteisössä eräänlainen moralisti, joka peräänkuuluttaa julkisesti vanhemmilta tiukkaa kuria ja mustaihoisilta nuorilta parempaa käytöstä.

Skandaalin seurauksena Cosbyn ohjelmia on vedetty pois tv-kanavilta. Vasta heinäkuun alussa useat pienemmät kanavat ilmoittivat lopettavansa Cosby Show'n uusinnat. Cosby on myös menettänyt luottamustehtäviään, ja hänen patsaansa on poistettu Disneyn huvipuistosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat