Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lehti: NSA salakuunteli Israelia

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lupasi tammikuussa 2014 luopua liittolaismaiden urkkimisesta.

Ulkomaat
 

Yhdysvaltain turvallisuusvirasto NSA on salakuunnellut Israelin kärkipoliitikkojen ja Yhdysvaltain kongressiedustajien puheluita, kertoi Wall Street Journal tiistaina.

Toisin sanoen Yhdysvallat on jatkanut liittolaisvaltioiden salakuuntelua presidentti Barack Obaman lupausten vastaisesti. Kuuntelu on ulottunut Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun viestintään.

Sanomalehti The Guardian selvitti NSA:n entisen alihankkijan Edward Snowdenin avulla vuonna 2013, että Yhdysvallat oli urkkinut muun muassa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin puhelimia.

Asian selvittyä presidentti Obama ilmoitti tammikuussa 2014 ”rajoittavansa” urkintaa.

Yhdysvallat salakuunteli Israelia tänä vuonna saadakseen tietoja, joilla se saattoi heikentää Israelin yrityksiä estää Yhdysvaltain ja Iranin kanssa tekeillä ollutta ydinsopimusta.

Obaman hallinto sai heinäkuussa läpi sopimuksen, joka rajoittaa Iranin ydinmateriaalin rikastamista mutta helpottaa Iraniin kohdistuvia ankaria talouspakotteita. Israel ja etenkin pääministeri Netanjahu on vastustanut sopimusta ankarasti, koska uskoo Iranin olevan valmistamassa ydinasetta.

Ydinsopimus vaati Yhdysvaltain kongressin hyväksynnän, joten Israel yritti vaikuttaa kongressiedustajiin, jotta sopimus kaatuisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat