Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Afrikan suurin Jeesus paljastetaan Nigeriassa – vastustaa ääri-islamisteja

Ulkomaat
 

Nigeriassa paljastetaan uuden vuoden päivänä Afrikan suurin Jeesus. Paikallisen liikemiehen Obinna Onuohan tilaama patsas on 8 metriä ja 53 senttimetriä korkea. Tämä valkoisesta marmorista valmistettu Jeesus-patsas nousee Kaakkois-Nigeriassa sijaitsevan Abajahin kylään.

”Pyhiinvaeltajia saapuu aivan varmasti”, uskoo patsaan kiinalaiselta yritykseltä tilannut Onuoha, joka toimii paikallisen kaasu- ja öljy-yhtiön toimitusjohtajana.

Jeesus suurin -nimeä kantava patsas on tarkoitettu rauhan symboliksi maassa, jota on viime vuosina repinyt ääri-islamistisen Boko Haram -liikeen silmitön väkivalta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan yli 17 000 ihmistä on kuollut kuuden vuoden aikana Boko Haramin väkivallan johdosta liikkeen tavoitellessa itsenäistä islamistivaltiota Nigerian pohjoisilla alueilla.

Valtaosa Pohjois-Nigerian väestöstä on muslimeja. Kristillinen väestö on keskittynyt maan eteläosaan, jonne Jeesus-patsaskin nyt nousee.

”Uskomme, että uskonnot voivat myös elää rauhassa rinnakkain”, Onuoha sanoi AFP:lle. Varmuuden vuoksi patsas on kuitenkin vartioitu, ainakin avajaisissa, joihin odotetaan noin tuhatta ihmistä.

Vaikka uusi Jeesus-patsas on väitetysti Afrikan suurin, se ei kansainvälisessä mittakaavassa ole valtava. Tiettävästi maailman korkein Jeesus-patsas sijaitsee Puolassa Świebodzinissa, ja on korkeudeltaan 33 metriä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat