Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensimmäinen kosher-merkitty lääkekannabis markkinoille USA:ssa

Juutalaisten rituaalisäännösten mukaan puhtaaksi määritelty lääkekannabis auttaa taistelemaan huume-mielikuvia vastaan, sanoo lääkekannabisyhtiö.

Ulkomaat
 
Lääkekannabiksen käyttö yleistyy Israelissa
Lääkekannabiksen käyttö yleistyy Israelissa
Lääkekannabisyhtiö Tikun Olam jalostaa Israelissa omia lääkelajikkeitaan ja uskoo kysynnän kasvavan myös ulkomailla. Kannabistutkimuksen pioneeri, israelilainen professori Raphael Mechoulam uskoo, että kliinisiä tutkimuksia lisäämällä kannabiksesta voidaan kehittää entistä vaarattomampia lääkkeitä - ehkä jopa syöpään. Toimittaja: Jukka Huusko, kuvaus: Laura Oja, leikkaus: Kristiina Marttinen

Yhdysvaltalainen lääkekannabisyhtiö Vireo Health aikoo tuoda markkinoille juutalaisten rituaalisten puhtaussäännösten mukaan valmistetun kannabislääkkeen, yhtiö tiedotti eilen keskiviikkona.

Vireo Healthin mukaan kyseessä on ensimmäinen lääkekannabis, joka on saanut kosher-sertifioinnin. Kosher tarkoittaa juutalaisten uskonnollisten rituaalisäännösten pohjalta puhtaaksi määriteltyä tuotetta.

Vireo Health on newyorkilainen lääkekannabisalan yhtiö. Se on yksi viidestä yhtiöstä, jotka on valittu mukaan New Yorkin osavaltion viralliseen lääkekannabisohjelmaan. Ohjelma käynnistyy tammikuussa 2016.

Yhtiön valmistamille lääkekannabistuotteille on myöntänyt kosher-merkinnän Orthodox Union (OU), joka on Yhdysvaltain tunnetuin kosher-sertifikaatteja myöntävä juutalainen järjestö. Tuotepaketteihin tulee merkintä ”OU”.

”Se, että OU on myöntänyt meille kosher-sertifikaation, ei ainoastaan auta meitä palvelemaan Yhdysvaltain suurimman juutalaisyhteisön ruokavaliotarpeita. Se auttaa myös kamppailemaan lääkekannabikseen liitettyjä valitettavia stigmoja vastaan”, yhtiön johtaja Ari Hoffnung sanoi tiedotteessa.

”Potilaiden ei tulisi koskaan tuntea syyllisyyttä tai häpeää lääkäreiden määräämien lääkkeiden käytöstä.”

OU:n kosher-serfitikaatiosta vastaava rabbi Menachem Genack painotti, ettei lääkekannabiksen käyttö ole syntiä.

”Juutalaisuus asettaa terveyden etusijalle ja kannustaa sellaisten lääkkeiden käyttöön, jotka on suunniteltu parantamaan terveyttä ja vähentämään kipua. Lääkärin määräämä lääkekannabiksen käyttö ei ole chet, syntinen teko vaan ennemminkin mitzvah, eli määräys, käsky”, rabbi sanoi tiedotteessa.

Useat osavaltiot Yhdysvalloissa ovat viime aikoina laillistaneet lääkekannabiksen käytön. Israel on puolestaan yksi lääkekannabiksen tutkimuksen ja käytön edelläkävijöistä maailmassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat