Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Naisen keho toimi ”panimona” – vapautettiin rattijuoppoussyytteistä

Ulkomaat
 

Naisen rattijuoppoussyytteet hylättiin Yhdysvalloissa epätavallisesta syystä: hänen kehonsa havaittiin toimivan ”panimona”, uutistoimisto AP kertoo sanomalehti The Guardianin mukaan.

Naisella todettiin harvinainen oireyhtymä, jossa hänen suolistonsa suuret hiivamäärät muuttavat runsaasti hiilihydraatteja sisältävää ruokaa ruokaa alkoholiksi.

Naisen veren alkoholitason havaittiin puhalluskokeessa ylittävän rattijuoppousrajan nelinkertaisesti. New Yorkin osavaltiossa raja on 0,8 promillea, ja puhalluskokeen perusteella naisen veressä oli alkoholia 3,3 promillea.

Naisen asianajaja Joseph Marusak järjesti kaksi hoitajaa valvomaan, ettei nainen juonut alkoholia ennen verikoetta.

”Illalla naisen veressä oli 3,6 promillea alkoholia, vaikka hän ei ollut juonut lainkaan”, Marusak sanoi. Asianajajan mukaan nainen myös osti puhallusmittarin ja testasi itsensä joka ilta 18 päivän ajan, eikä veren alkoholitaso laskenut kertaakaan alle kahden promillen.

Oireyhtymä diagnosoitiin ensimmäistä kertaa Japanissa 1970-luvulla. Sekä lääketieteellisten että oikeustieteellisten asiantuntijoiden mukaan oireyhtymä on Yhdysvalloissa nostettu rattijuoppoustapauksissa esiin yhä useammin.

”Se voi tuntua vapaudut vankilasta -kortilta, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Asia pitää pystyä todistamaan”, sanoi oikeustieteen professori Jonathan Turley uutistoimisto AP:lle.

Yhdysvalloissa oireyhtymä todettiin ensimmäisen kerran 61-vuotiaalla teksasilaismiehellä vuonna 2013. Mies oli etsinyt syytä juopumusta muistuttavaan huonovointisuuteen, johon hän joutui juomatta alkoholia. Teksasilaismiehen diagnosoinut lääkäri Barbara Cordell kutsuttiin tutkimaan rattijuoppoudesta epäiltyä newyorkilaisnaista.

Toisin kuin teksasilaismies, newyorkilaisnainen kertoi, ettei ollut havainnut mitään juopumusoireita huolimatta hurjasta promillemäärästään. ”Hänellä ei ollut aavistustakaan, että hänellä oli tämä vaiva. Hän ei koskaan tuntenut edes olevansa hiprakassa. Ei kertaakaan”, asianajaja Marusak sanoi.

Yli kolmen promillen humala on erittäin syvä humalatila, joka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan voi alkoholiin tottumattomilla johtaa jopa kuolemaan.

Naiselle määrättiin vähähiilihydraattinen ruokavalio, ja hän sai lopulta ajolupansa takaisin.

Oikaisu: Uutisessa kerrottiin ensin virheellisesti, että naisen elimistössä oleva hiiva muuttuisi alkoholiksi. Oikein on, että hiiva muuttaa elimistössä olevan hiilihydraatin alkoholiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat