Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luksushotellissa raju palo Dubaissa, video näyttää 63-kerroksisen rakennuksen ilmiliekeissä – Silminnäkijä: ”Taivaalta sataa pellinkappaleita”

Ulkomaat
 
Anne Viljamaa Jukka Hiiro
Amatöörivideota Dubain hotellipalosta
Amatöörivideota Dubain hotellipalosta
Raju tulipalo syttyi Dubaissa The Address -nimisessä hotellissa aivan maailman korkeimman pilvenpiirtäjän Burj Kalifan vieressä 31. joulukuuta 2015. Kuvalähde: Reuters
Fakta

Dubai tunnetaan hulppeasta luksuselämästä ja pehmeähiekkaisista rannoista

  Dubai on yksi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien emiraateista ja maan suurin kaupunki.

  Maamerkkejä ovat muun muassa Burj al-arab -hotelli ja maailman korkein rakennus Burj Khalifa.

  Dubai on viime vuosien aikana noussut suosituksi matkakohteeksi myös suomalaisten keskuudessa. Turistien määrä on viimeisen kymmenen vuoden aikana moninkertaistunut.

Viranomaiset ovat alkaneet tutkia luksushotellissa Dubaissa Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa torstai-iltana syttynyttä rajusti levinnyttä tulipaloa, uutistoimisto AFP kertoo.

Tulipalo sai alkunsa pilvenpiirtäjän 20. kerroksesta, mutta syttymissyy on toistaiseksi epäselvä.

Tulipalossa loukkaantui 17 ihmistä, joista suurin osa lievästi. Lisäksi yhden ihmisen kerrotaan loukkaantuneen hieman pahemmin ja yhden saaneen lievän sydänkohtauksen evakuoinnin aikana.

Palo syttyi The Address Downtown -nimisessä viiden tähden hotellissa, joka sijaitsee aivan maailman korkeimman pilvenpiirtäjän Burj Khalifan lähistöllä. Sen vieressä on myös maailman suurin ostoskeskus.

Lähistölle oli palon alkaessa kerääntynyt sankoin joukoin ihmisiä odottamaan uudenvuoden ilotulitusta, joka alkoi kymmeneltä Suomen aikaa. Ilotulitusta ei siis peruttu hurjasta hotellipalosta huolimatta. Dubaihin arvioidaan saapuneen jopa kaksi miljoonaa turistia seuraamaan vuoden vaihtumista.

Yhdestäkään kuolonuhrista ei ole kerrottu. Myöskään loukkaantuneiden määrästä ei ole varmaa tietoa. Dubain turvallisuusviranomaiset ilmoittivat uutistoimisto AFP:n mukaan, että palossa loukkaantui toistakymmentä ihmistä.

Lomaansa Dubaissa viettämässä oleva vantaalainen Lauri Syrjäniemi oli katsomassa ilotulitusta, joka sujui hänen mukaansa rauhallisesti palavan hotellin lähellä.

”Ihmiset olivat rauhallisia, ja kaikki oli aika normaalia. Paniikkia ei syntynyt, vaikka alussa oli jonkin verran hässäkkää. Virkavalta piti huolen siitä, että myös liikenne sujui melko hyvin”, hän kertoi puhelimitse HS:lle.

Sähköpostitse hän kertoi aiemmin: ”Ollaan tuulen alapuolella ja ilmassa on savua ja käryää pahasti. Taivaalta sataa jatkuvasti pellinkappaleita ja palaneita osia.”

Poliisipäällikkö Khamis Matar al-Mzeiman mukaan hotellin kaikki asukkaat olisi saatu evakuoitua rakennuksesta. Hänen mukaansa palon syystä ei toistaiseksi ole tietoa.

Paikalliset viranomaiset kertoivat puoli kymmeneltä Suomen aikaa palon olevan 90-prosenttisesti hallinnassa. Suoratoistopalvelu Periscopen kautta kansalaisten välittämät lähetykset kuitenkin näyttivät iltakymmenen aikaan hotellirakennuksesta suuren osan olleen yhä tulen vallassa.

Dubaissa lomansa lopuksi lentokentälle torstai-iltana suunnannut suomalainen Petronella Lehtelä kertoo HS:lle, että tulipaloa ei aluksi mainittu paikallisissa uutisissa lainkaan.

”En ollut kovin lähellä hotellia, mutta näin, että palo oli jo laajalti levinnyt”, hän kertoo iltakahdeksalta Suomen aikaa tekemistään havainnoista.

Myös toinen paikan päällä ollut suomalainen kertoi uutisoinnin palosta olleen erittäin niukkaa.

Tulen vallassa roihuava hotelli ei Lehtelän mukaan estänyt valtavaa ihmisvirtaa, joka suuntasi katsomaan suurta ilotulitusta.

”Väkeä oli liikkeellä niin paljon, että metroliikennettä jouduttiin rajoittamaan.”

Palo sai viranomaisten mukaan alkunsa 300 metriä korkean rakennuksen ulkopuolelta sen 20. kerroksesta. Sisätilojen automaattinen sammutusjärjestelmä yritti estää tulen pääsemisen hotellitiloihin, joihin kuitenkin muodostui runsaasti savua. Reutersin mukaan paikalla oli neljä sammutusyksikköä.

Hotellissa on 63 maanpäällistä kerrosta ja neljä maan alla. Se on maailman 93. korkein rakennus ja valmistui vuonna 2008.

Oletko paikalla? Ota yhteyttä HS:n uutisdeskiin hs.online@hs.fi

Ahmed Jadallah / Reuters
The Address -hotellin tulipalon syystä ei toistaiseksi ole tietoa.
The Address -hotellin tulipalon syystä ei toistaiseksi ole tietoa.
AHMED JADALLAH / REUTERS
Loukkaantuneita The Address Downtown -hotellin edustalla.
Loukkaantuneita The Address Downtown -hotellin edustalla.
Tommi Hannula / HS
The Address Dowtown -hotelli vasemmalla. Kuva otettu Burj Khalifasta vuonna 2014.
The Address Dowtown -hotelli vasemmalla. Kuva otettu Burj Khalifasta vuonna 2014.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat