Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Obama aikoo ilmoittaa uusista aserajoituksista

Yhä useamman aseen ostajan rikosrekisteri tarkistetaan USA:ssa

Ulkomaat
 
Kevin Lamarque / Reuters
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.
Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Kuva: Kevin Lamarque / Reuters

Washington

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama aikoo ilmoittaa uusista aserajoituksista ensi viikolla, kertoi uutiskanava CNN torstaina. Rajoitusten myötä yhä useamman aseen ostajan rikosrekisteri tarkistetaan.

Obama on toistuvasti pyytänyt kongressia kiristämään aselakeja joukkomurhien estämiseksi. Kongressi on kuitenkin tyrmännyt vetoomukset. Asejärjestö NRA:lla on kongressissa paljon vaikutusvaltaa, ja monet kongressiedustajat uskovat, että aseet lisäävät turvallisuutta.

Obama aikoo ohittaa kongressin ja toimia presidentin määräyksellä. Määräyksen mukaan myös sellaiset aseen omistajat, jotka myyvät aseita henkilökohtaisesta varastostaan, joutuisivat tarkastamaan ostajien taustat. Nykylain mukana vain ammattimaiset asekauppiaat joutuvat tarkastamaan ostajan taustan.

Presidentin määräys ei ole yhä pitävä kuin laki, koska seuraava presidentti voi kumota sen omalla määräyksellään.

Tänä vuonna Yhdysvalloissa on jälleen ollut useita joukkomurhia. Valkoinen mies ampui yhdeksän mustaa seurakuntalaista kirkossa Charlestonissa kesäkuussa.

Entinen oppilas ampui yhdeksän ihmistä ammattikoulussa Oregonissa lokakuussa. Radikalisoitunut pariskunta surmasi neljätoista työpaikan pikkujouluissa San Bernardinossa joulukuussa.

Joukkomurhat johtavat Yhdysvalloissa aseostojen lisääntymiseen. Ihmiset varautuvat puolustamaan itseään ja pelkäävät, että aseiden ostoa rajoitetaan.

Presidentti Obaman kaudella asekauppa on käynyt erityisen kuumana. Yhdysvalloissa on yli 300 miljoonaa asetta, mutta tarkkaa määrää ei tiedä kukaan, koska aseita ei tarvitse rekisteröidä.

”Presidentin aserajoitukset vaikeuttavat lainkuuliaisten kansalaisten mahdollisuuksia puolustaa itseään”, sanoi NRA:n tiedottaja Jennifer Baker uutiskanava CNN:lle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat