Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuolemantuomiot vähenivät selvästi USA:ssa

Vuonna 2015 Yhdysvalloissa teloitettiin 28 ihmistä, mikä on pienin luku vuoden 1991 jälkeen. Kuolemantuomioiden väheneminen johtuu rikollisuuden romahtamisesta ja asenteiden muuttumisesta.

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat

Kuolemantuomiot ovat vähentyneet Yhdysvalloissa selvästi, kertoi The Washington Post -lehti torstaina.

Vuonna 2015 Yhdysvalloissa teloitettiin 28 ihmistä, mikä on pienin luku vuoden 1991 jälkeen. Huippuvuonna 1999 Yhdysvalloissa teloitettiin 98 ihmistä.

Kuolemantuomioiden väheneminen johtuu rikollisuuden romahtamisesta ja asenteiden muuttumisesta. 1990-luvun alussa rikollisuus Yhdysvalloissa oli kasvanut voimakkaasti, ja kansa vaati kovia rangaistuksia. Parissakymmenessä vuodessa rikollisuus kautta Yhdysvaltojen on laskenut, ja huomio siirtynyt oikeusjärjestelmän ongelmiin.

Kuluneensa vuonna kuusi kuolemaantuomittua vapautettiin kaikista syytteistä. Yhteensä vuoden 1973 jälkeen Yhdysvalloissa on todettu syyttömäksi 156 kuolemaantuomittua, kertoo The Death Penalty Information Center -keskus.

Kolme osavaltiota – Pennsylvania, Connecticut ja Nebraska – luopuivat kuolemantuomion käytöstä vuonna 2015. Myös lääketehtaat ovat kieltäytyneet myymästä osavaltioille teloituksissa käytettäviä myrkkyjä.

Kuolemantuomio ei ole katoamassa, mutta siitä on tulossa Yhdysvalloissa yhä paikallisempi ilmiö. Kuolemantuomio on edelleen 31 osavaltion laissa, mutta vain pieni osa niistä käyttää sitä.

93 prosenttia vuoden 2015 teloituksista tapahtui neljässä etelän osavaltiossa: Texasissa, Missourissa, Floridassa ja Georgiassa. Kaksi prosenttia Yhdysvaltain piirikunnasta langetti kaksi kolmasosaa uusista kuolemantuomioista.

Erityisen ongelmallisena The Death Penalty Information Center piti niitä tapauksia, joissa kuolemantuomiosta oli päättänyt tuomari sen jälkeen, kun valamiehistö oli ollut rangaistuksesta erimielinen.

Enemmistö amerikkalaisista, 61 prosenttia, kannattaa Gallupin mielipidemittauksen mukaan edelleen kuolemantuomiota. Vastustajien määrä, 37 prosenttia, on kuitenkin korkeampi kuin koskaan sitten vuoden 1972.

Vuonna 1994, jolloin rikollisuutta oli paljon, jopa 80 prosenttia amerikkalaisista kannatti kuolemantuomiota.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat