Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi kuoli, satoja loukkaantui ja ainakin 3 000 jäi kodittomaksi Filippiinien juhliessa uuttavuotta

Ainakin yhdeksältä lapselta amputoitiin sormia ilotuliteonnettomuuksien seurauksena, kun filippiiniläiset juhlivat vuoden vaihtumista.

Ulkomaat
 
STRINGER / REUTERS
Asukkaat yrittivät epätoivoisesti sammuttaa Manillassa tuleen syttynyttä slummialuetta. Tulipalo jätti arviolta 3000 ihmistä kodittomaksi.
Asukkaat yrittivät epätoivoisesti sammuttaa Manillassa tuleen syttynyttä slummialuetta. Tulipalo jätti arviolta 3000 ihmistä kodittomaksi. Kuva: STRINGER / REUTERS

Harhautuneet luodit ja ilotulitteet ovat tappaneet kaksi ja haavoittaneet satoja uuden vuoden juhlinnassa Filippiineillä, uutistoimisto AFP kertoo. Slummissa syttynyt tulipalo jätti 3 000 ihmistä kodittomaksi Manillassa.

Humalaisen miehen kerrotaan kuolleen, kun hän räjäytti massiivisen ilotulitteen, joka oli nimetty enteellisesti Goodbye Philippines eli Hyvästi Filippiinit.

”Hänen leukansa pirstaloitui. Hän oli niin humalassa, että halasi ilotulitetta räjäyttäessään sen”, maan terveysministeri Janet Garin sanoo.

Mies kuoli ennen kuin hänet ehdittiin toimittaa sairaalaan.

EZRA ACAYAN / REUTERS
Filippiineillä kovien ilotulitteiden ja laukausten synnyttämien kovien äänten uskotaan torjuvan epäonnea tulevana vuonna.
Filippiineillä kovien ilotulitteiden ja laukausten synnyttämien kovien äänten uskotaan torjuvan epäonnea tulevana vuonna.

Filippiinien sadasta miljoonasta asukkaasta 80 prosenttia on katolilaisia, mutta valtaosa uskoo silti, että kovat äänet pitävät huonon onnen loitolla uutenavuotena.

Filippiiniläiset räjäyttelevät ilotulitteita ja ampuvat aseilla ilmaan juhliessaan vuoden päättymistä.

Terveysministeriön mukaan ainakin 384 ihmistä loukkaantui ilotulitteista ja neljä harhautuneista tai kimmonneista luodeista.

Pohjoisen maaseudulla kahdeksanvuotiaalta pojalta amputoitiin kolme sormea, kun ilotulite räjähti hänen kädessään. Terveysministeriön mukaan ainakin yhdeksän lasta on menettänyt sormiaan ilotuliteonnettomuuksissa.

Manillassa ilotulite sytytti slummin tuleen. Tulimeri levisi nopeasti pahvista ja puusta rakennetuissa asumuksissa jättäen arviolta 3 000 ihmistä kodittomiksi.

65-vuotiaan naisen kerrotaan kuolleen sydänkohtaukseen nähdessään talonsa palavan, kaupungin katastrofivastaava Johnny Yu sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Filippiineillä on korkea rikollisuusaste ja monilla on kotona luvallinen ase kotonaan tuomassa turvaa. Useimmat ilotulitteet ovat myös laillisia ja helposti saatavilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat