Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ampuja tappoi kaksi ja haavoitti useita Tel Avivissa – Paikalla ollut suomalainen: ”Ihmiset juoksivat kohti itkien”

Ulkomaat
 
NIR ELIAS / REUTERS
Poliisi eristi rikospaikkaa ampumavälikohtauksen jälkeen Tel Avivissa perjantaina.
Poliisi eristi rikospaikkaa ampumavälikohtauksen jälkeen Tel Avivissa perjantaina. Kuva: NIR ELIAS / REUTERS

Kaksi ihmistä kuoli ja ainakin viisi haavoittui ampujan luodeista Tel Avivin keskustassa Israelissa perjantaina iltapäivällä, kertoivat viranomaiset.

Ampuja pakeni tekopaikalta ostos- ja baarikatu Dizengoffilta, eikä poliisi tiedä hänen motiiviaan. Poliisi varoi yhdistämästä tapausta israelilaisten ja palestiinalaisten välisiin väkivaltaisuuksiin.

”Kaikkia mahdollisuuksia tutkitaan”, poliisin edustaja Luba Samri sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Laajamittaiset poliisijoukot etsivät häntä.”

Sanomalehti Jerusalem Postin mukaan tekijäksi epäilty on Pohjois-Israelissa asuva arabimies. Asianajajana työskentelevä epäillyn sukulaismies kuvaili tätä Israelin kakkoskanavan tv-haastattelussa ennemminkin henkisesti epävakaaksi kuin poliittisesti motivoituneeksi. Asianajaja kertoi edustaneensa sukulaistaan aiemmassa oikeustapauksessa, kun tämä oli hyökännyt israelilaissotilaan kimppuun.

Luoteja osui läheiseen baariin, jonka omistaja Nati Shakked kertoi Reutersille, että hyökkääjä istui ulkona penkillä kunnes alkoi yhtäkkiä ampua automaattiaseella ympäriinsä.

Israelilaisissa tv-uutisissa välitetyissä turvakameravideoissa näkyy nuorehko mies, joka on pukeutunut tuulitakkiin ja suojalaseihin. Juuri ennen ampumisen aloittamista hän vaikuttaa tutkailevan ruokakaupan kuivattujen hedelmien valikoimaa.

Tel Avivissa oleskeleva suomalainen Heidi Höök oli ampumishetkellä aivan lähistöllä. Hän ei kuullut laukauksia mutta havaitsi yhtäkkiä jotain vakavaa tapahtuneen.

”Ihmiset juoksivat kohti itkien. He kertoivat, että ihmisiä on kuollut, ja varoittelivat asemiehestä”, Höök kertoo.

”Yhtäkkiä kaikilla oli matkapuhelimet kädessään. He soittelivat tutuilleen ja vanhemmilleen.”

Höök kertoo, että tapahtuneen jälkeen kaupungissa soivat pitkään sireenit ja helikopterit kiertelivät taivaalla. Hän palasi majapaikkaansa kiertotietä, jotta ei olisi kävellyt suoraan tapahtumapaikalle.

Israelilaisten ja palestiinalaisten yhteenotot ovat yleistyneet selvästi viime kuukausina.

Lokakuun alun jälkeen välikohtauksissa on kuollut 20 israelilaista, pääasiassa palestiinalaisten tekemien puukotusten tai muunlaisten iskujen uhreina. Israelin turvallisuusjoukot puolestaan ovat tappaneet 138 palestiinalaista, pääasiassa hyökkääjiä.

Perjantaina Israel ilmoitti palauttavansa 23:n tappamansa palestiinalaisen hyökkääjän ruumiit, ilmeisesti liennyttääkseen kansanryhmien tulehtuneita välejä, kertoi AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat