Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaalikampanjan puheenaihe

Ulkomaat
 

Portugalin presidentiksi pyrkivä Marcelo Rebelo de Sousa ennätti kymmenestä ehdokkaasta ensimmäisenä vierailemaan tulilinjalle joutuneessa São Josén sairaalassa kampanjakierroksellaan.

”Monessa voidaan säästää, mutta portugalilaisten terveydestä pihistäminen ei ole hyvä perusta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden vahvistamiseksi ja tasa-arvoisemman demokraattisen valtion rakentamiseksi”, Rebelo de Sousa julisti käyntinsä alussa toimittajille Jornal de Negócios -lehden mukaan.

Rebelo de Sousa on ennakkosuosikki tammikuun 24. päivän vaaleissa ja tuttu kasvo televisiosta. Hän on vuosia kommentoinut yhteiskunnan tapahtumia eri tv-kanavilla. Rebelo de Sousaa tukeva keskustaoikeistolainen sosiaalidemokraattipuolue johti edellistä hallitusta, joka toteutti neljä vuotta kovaa säästöleikkauspolitiikkaa EU:n ja kansainvälisen valuuttarahaston hätälainaa vastaan.

Kilpailevilta vasemmistoehdokkailta ei jäänyt huomaamatta ristiriita, kun vastustaja arvosteli puolueensa kulukuria.

”Tuo politiikka tappoi ihmisiä! Aika on näyttänyt, että oikeistohallituksen ankara säästölinja ja köyhdyttämiskierre johtaisi monien ihmishenkien menettämiseen”, sivalsi vasemmistoblokin Marisa Matias katolisen Radio Renascençan mukaan.

Portugalin uusi, marraskuun lopussa valtaan astunut sosialistipääministeri António Costa on luvannut lopettaa rajut menoleikkaukset. Valtion palkollisille on tiedossa palkankorotuksia.

Sosiaalidemokraatteja vastaavat sosialistit pystyivät muodostamaan yksin hallituksen parlamentin vasemmistoenemmistön tuella. Vasemmistoblokki ja vanhoillinen kommunistipuolue lupasivat historiallisessa kompromississa tukea hallituksen päätöksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat