Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nepalilaisia naisia huijataan orjatyöhön Syyriaan – ”En poistunut talosta seitsemään kuukauteen”

Naisille luvataan töitä rikkaista arabimaista, mutta heidät kuljetetaankin Damaskokseen keskelle taisteluja.

Ulkomaat
 
NAVESH CHITRAKAR / Reuters
Nepalilaisnaisille on luvattu töitä muun muassa Dubaista, mutta heidät kuljetetaankin Syyrian sota-alueille. Kuvan naiset eivät liity uutiseen. Heidät kuvattiin Nepalin Bhaktapurissa 19.11.2015.
Nepalilaisnaisille on luvattu töitä muun muassa Dubaista, mutta heidät kuljetetaankin Syyrian sota-alueille. Kuvan naiset eivät liity uutiseen. Heidät kuvattiin Nepalin Bhaktapurissa 19.11.2015. Kuva: NAVESH CHITRAKAR / Reuters

Satoja nepalilaisia naisia on huijattu jopa täysin palkattomaan työhön kotiapulaisiksi sodan repimään Syyriaan, kertoo brittilehti The Guardian. Monet huijatuista eivät edes tiedä, että heidät lähetetään pahimmille taistelualueille.

Guardianin haastattelema Gyanu Reshmi Magar, 25, sanoo, että hänelle oli luvattu töitä Yhdistyneiden arabiemiraattien Dubaista, mutta tosiasiassa hänet kuljetettiin mutkikasta reittiä pitkin Syyrian pääkaupunkiin Damaskokseen.

Guardianin haastatteleman nepalilaisen diplomaatin mukaan naisten kauppaaminen Syyriaan on yleistä. Nimettömänä pysyttelevän viranhaltijan mukaan vuosittain 500–600 nepalilaista naista kokee tämän kohtalon. Hänen mukaansa naisia viedään myös toisille kriisialueille Irakiin ja Afrikkaan.

Magar pyysi, että hänet lähetettäisiin takaisin Nepaliin. Työpaikan tarjonneiden vastaus oli, että hänestä oli maksettu 6 000 dollaria eli noin 5 700 euroa, mikä hänen täytyisi maksaa takaisin. Magar joutui työskentelemään perheen kotiapulaisena Damaskoksessa.

”Olin täysin eristetty muusta maailmasta. En tehnyt muuta kuin työtä ja nukuin, yhteyksiä en voinut pitää kehenkään. En poistunut talosta seitsemään kuukauteen”, hän kertoo Guardianille.

Kun Magar kysyi perheeltä pommituksista, hänelle vastattiin armeijan vain harjoittelevan. Totuus paljastui Magarille vasta, kun hän pääsi käyttämään talon langatonta nettiyhteyttä.

Internetistä tuli myös hänen tiensä vapauteen. Hän sai Facebookin kautta yhteyden perheeseensä Nepalissa. Lopulta Nepalin Egyptin-suurlähetystö järjesti hänet pois ahdingosta. Maalla ei ole lähetystöjä Syyriassa eikä Irakissa.

Magar palasi Nepaliin lähes puolentoista vuoden koettelemusten jälkeen. Palkkaa hän sai vain puolelta vuodelta.

Nepalin hallitus yrittää auttaa Syyriaan huijattuja naisia paikallisen avustajan ja Egyptin suurlähetystön kautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat