Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt tapahtui se, mitä pelättiin: Ääri-islamistit ottivat Donald Trumpin värväysvideolleen

Somaliassa toimiva al-Shabaab julkaisi värväysvideon, jolla Donald Trumpin muslimivastaisia puheita käytetään esimerkkinä Yhdysvaltojen muslimivastaisuudesta ja rasismista.

Ulkomaat
 
Brian Snyder / Reuters
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump kampanjoi 28. joulukuuta Nashuassa New Hampshiressa.
Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump kampanjoi 28. joulukuuta Nashuassa New Hampshiressa. Kuva: Brian Snyder / Reuters

Somaliassa toimiva äärijärjestö al-Shabaab on julkaissut dokumenttia matkivan värväysvideon. Videon aiheena on Yhdysvalloissa rehottava rasismi, ja sille on päätynyt mukaan myös republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Donald Trump, uutistoimisto Reuters kertoo.

Vajaan tunnin mittaiselle värväysvideolle on otettu Trumpin joulukuinen lausunto, jossa hän kannattajiensa hurratessa vaati Yhdysvaltoja kieltämään maahantulon kaikilta muslimeilta.

Trumpin julistus on leikattu ilmaiskussa vuonna 2011 kuolleen islamistijohtaja Anwar al-Awlakin puheen lomaan. Al-Awlaki julistaa videolla, kuinka Yhdysvalloissa asuvilla muslimeilla on vain kaksi vaihtoehtoa: Muuttaa islamistisiin maihin tai pysyä kotona ja taistella länsimaita vastaan.

Värväysvideo julkaistiin yhteisöpalvelu Twitterissä perjantaina.

Yhdysvaltalaispoliitikot tuomitsivat Trumpin joulukuisen ehdotuksen muslimien maahantulon kieltämisestä heti tuoreeltaan laajasti.

Jo ennen al-Shabaabin värväysvideon julkistamista kommentti herätti kritiikkiä myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhteisenä pelkona oli, että ääri-islamistit saattaisivat käyttää Trumpin muslimivastaisia puheita propagandassaan.

Juuri näin näyttää nyt käyneen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat