Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yli miljoona autoa sai porttikiellon Delhin saasteisille kaduille – ei koske pääministeriä eikä naisia

Ulkomaat
 
ADNAN ABIDI / REUTERS
Liikennepoliisi oli varustautunut hengityssuojaimella Delhissä viime viikon keskiviikkona.
Liikennepoliisi oli varustautunut hengityssuojaimella Delhissä viime viikon keskiviikkona. Kuva: ADNAN ABIDI / REUTERS

Puolet yksityisautoilijoista joutuu jättämään autonsa kotiin Delhissä tammikuun ensimmäisen puoliskon aikana. Kielto koskee päivittäin yli miljoonaa autoa, ja sen tarkoituksena on vähentää ilmansaasteita Intian pääkaupungissa.

Delhi on maailman saastuneimpia pääkaupunkeja, jossa päästöarvot ylittävät Maailman terveysjärjestön WHO:n turvalliseksi määrittämät raja-arvot usein kymmenkertaisesti.

Vuoden viidentoista ensimmäisen päivän aikana Delhissä saa ajaa parittomina päivämäärinä vain parittomaan numeroon päättyvällä rekisteritunnuksella, parillisina päivämäärinä puolestaan parilliseen numeroon päättyvällä tunnuksella. Rajoitus on voimassa aamukahdeksasta iltakahdeksaan.

Sääntöä rikkovia uhkaa 2 000 rupian eli noin 28 euron sakko.

Viranomaiset ovat listanneet 25 erityisryhmää, joita rajoitus ei koske. Niitä ovat esimerkiksi Intian pääministeri ja naiset.

Suurin osa autolijoista tuntui noudattavan sääntöä kahden ensimmäisen päivän aikana. Viranomaisten mukaan sakkoja on jaettu vain muutamalle sadalle. Poliisien lisäksi säännön noudattamista valvoivat tuhannet vapaaehtoiset.

”Odotin saavani kiinni ainakin kymmeniä ensimmäisen puolen tunnin aikana, mutta yllättäen suurin osa ihmisistä tottelee”, liikennepoliisi Ankit Kumar sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Autoilun rajoittamisen takia ravintoloiden perinteisille uudenvuodenbrunsseille saapui perjantaina tavallista vähemmän väkeä, kertoi sanomalehti The Times of India.

Useimmat uskovat, että todellinen testi on edessä vasta maanantaiaamuna, tammikuun ensimmäisenä yleisenä työpäivänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat