Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joukko aseistautuneita ”patriootteja” valtasi valtion rakennuksen Yhdysvalloissa

Ulkomaat
 
Kuvakaappaus Twitteristä
Valtaajat ovat pukeutuneet armeija-asuihin ja aseistautuneet muun muassa kiväärein.
Valtaajat ovat pukeutuneet armeija-asuihin ja aseistautuneet muun muassa kiväärein. Kuva: Kuvakaappaus Twitteristä

Joukko aseistautuneita miehiä valtasi hallinnollisen rakennuksen Yhdysvalloissa lauantaina. Vallattu rakennus on valtion käytössä ja sijaitsee kansallisella luonnonsuojelualueella lähellä Burnsin kaupunkia Oregonin osavaltiossa, uutisoi CNN.

Rakennuksen vallanneet miehet kutsuvat itseään patriooteiksi ja he ovat pukeutuneet armeijatyylisiin asuihin. Käsissään heillä on kivääreitä ja radiopuhelimia. Joukkoa johtaa tiettävästi karjatilallinen Cliven Bundy kolmen poikansa kanssa. Miesten mukaan heitä on rakennuksessa kaikkiaan 150, mutta heille ruokaa vieneen pariskunnan mukaan luvussa on yksi nolla liikaa.

Kuvakaappaus Cliven Bundyn Twitter-tililtä
Cliven Bundy on vastustanut liittovaltion hallintoa ainakin vuodesta 1993.
Cliven Bundy on vastustanut liittovaltion hallintoa ainakin vuodesta 1993.

RT -verkkomedian mukaan patriootit ovat huolissaan siitä, että Harney County oli ennen osavaltion rikkain, kun se nyt on köyhin. Ratkaisuna Cliven Bundy vaatii, että hänen kaltaisensa aseistetut patriootit muuttavat alueelle, julistavat sen itsenäiseksi ja irtisanoutuvat valtion hallinnosta.

Clivenin pojan Ammon Bundyn mukaan miehet ovat rakennuksessa niin kauan kuin tarve vaatii. He eivät aio käyttää aseitaan ellei heitä vastaan hyökätä.

Yksi valtaajista on tunnistettu Blane Cooperiksi. Hän sanoo julkaistulla videolla, että he toivovat esimerkkinsä käynnistävän koko Yhdysvaltojen laajuisen liikkeen.

”Sen ei tarvitse päättyä tähän. Tämä voi olla toivonkipinä, joka leviää koko maahan. Kaikki kaipaavat tätä toivoa, koska hallitus on lyönyt meidät, sortanut meitä ja ottanut meiltä kaiken. He eivät lopeta, ennen kuin me sanomme ei”, Cooper julistaa.

Patriootit valtasivat rakennuksen osallistuttuaan ensin mielenosoitusmarssiin kahden paikallisen miehen saamaa vankilatuomiota vastaan. Karjatilalliset Dwight Hammond Jr. ja Steven Hammond, isä ja poika, tuomittiin vankilaan maastopalosta. Viranomaisten mukaan miehet peittelivät palot sytyttämällä salametsästyksestä syntyneitä jälkiä, mutta miesten itsensä mukaan kyse oli kaskeamisesta sekä varautumisesta siihen, etteivät mahdolliset tulevat metsäpalot leviä heidän mailleen. Miehet oli tuomittu maastopaloista myös vuosina 2001 ja 2006. Valtaajien mukaan miehet tuomittiin väärin perustein terrorismilain nojalla. Viranomaisten mukaan miehiä ei kohdeltu, saati tuomittu terroristeina.

”Valamiehistöltä ei kysytty, pitivätkö he Hammondeja terroristeina, eikä heitä oikeudessa syytetty terrorismista. Väitteet muusta ovat yksinkertaisesti vääriä”, liittovaltion syyttäjä Billy J. Williams kirjoittaa tiedotteessa.

Williamsin mukaan Hammondit kaatoivat luvattomasti seitsemän peuran lauman valtion mailla ja antoivat sen jälkeen teini-ikäiselle sukulaiselleen tulitikut pyytäen tätä sytyttämään maastopalon. Sukulainen todisti asian oikeudessa.

”Tulipalo tuhosi jäljet salametsästyksestä ja poltti maata yli 50 hehtaarin alueelta”, Williams kirjoittaa.

Valtausta johtava Cliven Bundy on tunnettu liittovaltion hallinnon vastustaja. Vuonna 1993 hän lopetti karjaveron maksamisen, koska katsoi sukuhistoriansa oikeuttavan hänet karjan kasvatukseen ilman valtiotakin. Bundyn suku on kasvattanut karjaa samoilla mailla 1870-luvulta lähtien. Maanhallintaviraston mukaan verovelkaa on kertynyt yli 20 vuodessa jo miljoona dollaria eli noin 915 000 euroa.

Vastoinkäymiset viranomaisten kanssa ovat jatkuneet vuoden 1993 jälkeenkin. Vuonna 1998 maanhallintavirasto määräsi osan Bundyn tilasta luonnonsuojelualueeksi, koska sen alueen katsottiin olevan elintärkeä alueen aavikkokilpikonnapopulaatiolle.

Vuonna 2014 Bundy aiheutti aseelliseen selkkauksen, kun maanhallintavirasto yritti tilalle. Bundy kutsui avukseen joukon aseistautuneita miehiä ja siirsi karjansa toisaalle liittovaltion agenttien seuratessa sivusta.

Oikaisu 4.12. kello 11.47: Korjattu siteeratun median nimeksi RT, jonka entinen nimi oli Russia Today.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat