Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rooma sulki katuja – oliiveja syöneiden kottaraisten uloste teki kadut vaarallisen liukkaiksi

Rooman historiallisten rakennusten lähistöllä parveilevat kottaraiset ovat yksi kaupungin ikonisista näyistä. Samalla niiden uloste on kaupungille ikuinen ongelma.

Ulkomaat
 
Tony Gentile / Reuters
Kottaraisparvet täyttivät Rooman iltataivaan joulukuussa.
Kottaraisparvet täyttivät Rooman iltataivaan joulukuussa. Kuva: Tony Gentile / Reuters

Roomassa huokaistiin viikonloppuna helpotuksesta, kun sade paransi saasteista kärsineen kaupungin ilmanlaatua.

Sade toi kuitenkin mukanaan myös uuden ongelman, sillä se huuhtoi puut puhtaaksi miljoonien kottaraisten ulosteesta, uutistoimisto AFP kertoo.

Yhdessä pudonneiden lehtien kanssa linnunkakka teki monet kadut niin liukkaiksi, että ne piti sulkea. Ennen sitä kaupungilta raportoitiin kolareita ja kaatumisia.

Kottaraisten uloste on erityisen liukasta siksi, että kottaraiset syövät pääasiassa oliiveja Rooman laitamilla. Illalla ne palaavat kaupunkiin, jossa on valoisampaa ja lämpimämpää.

Rooman historiallisten rakennusten lähistöllä parveilevat kottaraiset ovat yksi kaupungin ikonisista näyistä. Samalla niiden uloste on kaupungille ikuinen ongelma.

Tänä vuonna kaupunki ei säästöjen vuoksi saanut estettyä ajoissa kottaraisia leiriytymästä Tiberjoen rannan plataanipuihin, mikä johti viikonlopun kaaokseen. Aiemmin lintuja on karkotettu alueelta soittamalla kirskuvaa ääntä, jolla kottaraiset itse varoittavat toisiaan saalistajista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat