Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan kommunistipuolue tiukensi taikauskon kieltäviä sääntöjään – fengshui ja ennustajan käyttäminen voivat johtaa erottamiseen

Kiinaa johtava kommunistinen puolue on tiukentanut sääntöjään, jotka kieltävät puolueen jäseniltä uskomisen ”feodaaliseen taikauskoon”.

Ulkomaat
 
Reuters
Taolainen ennustaja tutkii kiinalaisnaisen kämmentä Wuhanissa.
Taolainen ennustaja tutkii kiinalaisnaisen kämmentä Wuhanissa. Kuva: Reuters

Kiinaa johtava kommunistinen puolue on tiukentanut sääntöjään, jotka kieltävät puolueen jäseniltä uskomisen ”feodaaliseen taikauskoon”, Kiinan valtiollinen media kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Tällaiseksi lasketaan muun muassa ennustajiin luottaminen ja perinteinen fengshui. Ne ovat puolueen mukaan ristiriidassa sen perusopin eli marxismin kanssa.

Uudet säännöt astuivat voimaan tammikuun alussa. Niiden mukaan ”taikauskoista toimintaa” järjestävät jäsenet voidaan erottaa puolueesta. Siihen osallistuvat puolestaan voivat saada varoituksen.

Nyt ”feodaalisesta taikauskosta” on tullut myös oma sääntökohtansa, joka tekee siitä vakavamman rikkeen. Vanhoissa säännöissä se oli vain laskettu yhdeksi ”tuottavuutta, työtä ja sosiaalista järjestystä häiritsevistä” toimista.

Kiinan presidentti Xi Jinping on tiukentanut viime kuukausina otettaan puolueesta. Selvemmin tämä on näkynyt kampanjassa, jossa on korkeatkin virkamiehet ovat saaneet korruptiosyytteitä.

Xi on vaatinut puolueen 88 miljoonalta jäseneltä vahvempaa pitäytymistä puolueen ideologiseen linjaan. Hän on myös kehottanut jäseniä olemaan arvostelematta virallisia kantoja.

Asemansa menettäneitä ja korruptiosyytteen saaneita entisiä johtajia on viime aikoina syytetty myös taikauskoisuudesta. Näin tapahtui muun muassa entisen turvallisuusjohtajan ja politbyroon pysyvän jäsenen Zhou Yongkangin kohdalla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat