Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tanska aloittaa väliaikaiset rajatarkastukset Saksan rajalla

Ulkomaat
 
Uudet tarkastukset hidastavat matkaa Tanskan ja Ruotsin rajalla
Uudet tarkastukset hidastavat matkaa Tanskan ja Ruotsin rajalla
"Masentavaa", kommentoi opiskelija Ola Jansson rajatarkastuksia Tanskan ja Ruotsin välillä. Joukkoliikenteen matkustajilta Tanskasta Ruotsiin alettiin pyytää henkilöllisyystodistuksia 4. tammikuuta 2015. Kuva: Reuters.

Kööpenhamina. Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen ilmoitti maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Tanska aloittaa välittömästi väliaikaiset rajatarkastukset Saksan vastaisella rajalla.

Tanska kertoi päätöksestään heti sen jälkeen, kun Ruotsiin matkustavilta alettiin maanantaina vaatia henkilöllisyystodistuksia joukkoliikenteessä jo Tanskan puolella. Tämä tarkoittaa mitä todennäköisimmin, että yhä harvempi turvapaikkaa hakeva pääsee matkustamaan Tanskasta Ruotsiin.

”Me reagoimme päätökseen, joka tehtiin Ruotsissa, ja myös päätöksiin, joita on tehty aiemmin Norjassa ja Suomessa”, Løkke Rasmussen sanoi.

Hän totesi odottavansa, että Ruotsin toimet aiheuttavat vakavia häiriöitä liikkumiseen maiden välillä, ja tähän on vastattava.

”Tämä on suuri askel ja nähtävä vasten Eurooppaa ravistelevan vakavan siirtolais- ja turvapaikkakriisin taustaa. Se on vakavin ja monimutkaisin kriisi, jonka olemme kokeneet tällä vuosisadalla.”

Tarkastukset kestävät aluksi kymmenen päivää, minkä jälkeen niitä voidaan pidentää.

Løkke Rasmussen painotti, että ihmisillä on edelleenkin oikeus hakea turvapaikkaa Tanskasta. Hän totesi, että on myös mahdollista, että tarkastukset saavat yhä useamman hakemaan turvapaikkaa Tanskasta, kun heidät pysäytetään rajalla.

Pääministeri arvioi, että päätös on vain seurausta Euroopan kyvyttömyydestä tehdä päätöksiä. Hän torjui ajatuksen siitä, että Tanska olisi osaltaan synnyttämässä tietynlaista dominoefektiä Euroopassa.

”On melko selvää, että olemme tilanteessa, jossa jos Euroopan unioni ei kykene vartioimaan ulkorajojaan, yhä useammat maat ottavat käyttöön väliaikaisia rajatarkastuksia.”

Niels Ahlmann Olesen / Reuters
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen.
Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat