Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tunnelia pitkin Englantiin kävellyt mies sai turvapaikan

Sudanilaismies käveli elokuussa lähes täydellisessä pimeydessä 50 kilometrin matkan junien pyyhkiessä ohi 160 kilometriä tunnissa. Turvapaikka myönnettiin jouluaattona.

Ulkomaat
 
HS–Reuters
PETER NICHOLLS / REUTERS
Abdul Harounille myönnettiin turvapaikka Britanniasta.
Abdul Harounille myönnettiin turvapaikka Britanniasta. Kuva: PETER NICHOLLS / REUTERS

Englannin kanaalin alittavan tunnelin läpi kulkeneelle sudanilaiselle miehelle on myönnetty turvapaikka Britanniasta.

Sudanista kotoisin oleva Abdul Haroun päätyi kansainvälisen median otsikoihin, kun hän käveli elokuussa Ranskasta tunnelia pitkin Britanniaan. Hänet saatiin kiinni tunnelin Britannian-puoleisen sisäänkäynnin läheltä.

Harounilta kesti noin 12 tuntia kävellä tunnelin läpi. Hän taittoi 50 kilometrin matkan liki täydellisessä pimeydessä junien ajaessa ohitse enimmillään noin 160 km/tunnissa.

Mies on ollut telkien takana pidättämisestään saakka. Häntä syytettiin junaliikenteen häiritsemisestä, josta voi seurata enimmillään kaksi vuotta vankeutta.

Ihmisoikeusaktivistit ovat syyttäneet viranomaisia siitä, että he ovat halunneet rangaista Harounia, jotta muut eivät seuraisi tämän jalanjälkiä.

Harounin piti olla syytettynä oikeudessa tässä kuussa, mutta maanantaina pidetyssä lyhyessä kuulemisessa syyttäjä kertoi, että tälle oli myönnetty turvapaikka 24. joulukuuta.

Oikeuskäsittelyä lykättiin, jotta syyttäjäviranomaiset saavat aikaa harkita, vievätkö he asiaa eteenpäin. Sudanilaismies pääsi välittömästi vapaaksi takuita vastaan.

Eurotunnel-yhtiö on sanonut, että turvapaikan myöntäminen Harounille rohkaisee toisia ihmisiä pyrkimään tunnelia pitkin Britanniaan. Yhtiön mukaan mies asetti paitsi itsensä myös muita ihmisiä hengenvaaraan.

Eurotunnel on jo aiemmin vaatinut Ranskalta ja Britannialta hyvitystä, koska tunneliin pyrkivät siirtolaiset ovat aiheuttaneet yritykselle ylimääräisiä kuluja ja häirinneet liikennettä.

Puolustuksen mukaan Haroun ei tosiasiassa aiheuttanut häiriötä rautatieliikenteelle.

Lukuisia siirtolaisia on kuollut yrittäessään tunnelin läpi kanaalin toiselle puolen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat