Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Donald Trump vaatii ensimmäisessä tv-mainoksessaan muslimeille porttikieltoa Yhdysvaltoihin

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Trump lupaa katkaista Isisiltä pään ja rakentaa Meksikon rajalle muurin. Ensimmäiset esivaalit ovat Iowassa.

Ulkomaat
 
Mike Blake / Reuters
Donald Trump
Donald Trump Kuva: Mike Blake / Reuters

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump julkaisi ensimmäisen tv-mainoksensa maanantaina.

Rääväsuisella ja muukalaisvihamielisellä kampanjallaan gallupjohtajaksi nousseen Trumpin mainoksen tyylilaji oli odotettu. Hän vaati mainoksessa muslimeille porttikieltoa Yhdysvaltoihin ja lupasi katkaista terroristijärjestö Isisiltä pään.

30 sekunnin pituista mainosta esitetään ainoastaan Iowan ja New Hampshiren osavaltioissa, jotka järjestävät ensimmäiset republikaanien esivaalit.

Mainos alkaa vilauttamalla ruudussa nykyisen presidentin Barack Obaman ja demokraattipuolueen ehdokkaaksi pyrkivän Hillary Clintonin kuvaa ja heti perään San Bernardinossa 14 ihmistä tappaneita joukkoampujia.

”Poliitikot voivat teeskennellä, että se on jotain muuta, mutta Donald Trump kutsuu sitä radikaaliksi islamilaiseksi terrorismiksi – – siksi hän vaati muslimeille väliaikaista kieltoa päästä Yhdysvaltoihin”, kuuluttajan ääni sanoo mainoksessa.

”Hän katkaisee Isisiltä pään ja ottaa siltä öljyn” , kuuluttaja sanoo.

Mainos siirtyy sen jälkeen toiseen Trumpin pääteemoista, Meksikon siirtolaisuuden lopettamiseen. Rakeisessa kuvassa näkyy kohti raja-aitaa ryntääviä ihmisjoukkoja. Sitten kuuluttaja sanoo Trumpin rakennuttavan Meksikon rajalle muurin, joka Meksiko pannaan maksamaan.

”Me teemme Amerikasta taas suuren”, julistaa Trump mainoksen lopussa.

Kiinteistömiljardööri Trump on johtanut republikaanien esivaalimittauksia jo kuukausien ajan. Hän on ennen tämän mainoksen julkaisua rehennellyt, ettei ole käyttänyt rahaa mainontaan. Provokatiivisella tyylillään hän on päässyt helposti uutisaiheeksi. Kampanjansa hän rahoittaa itse.

”Olen hyvin ylpeä tästä mainoksesta. En tiedä tarvitsenko sitä, mutta en halunnut ottaa mitään riskejä”, Trump sanoi maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Asiantuntijat pitävät Trump pääsemistä presidenttiehdokkaaksi epätodennäköisenä, vaikka hänen gallupjohtonsa on kestänyt pitkään.

Ensimmäiset esivaalit järjestetään Iowassa helmikuun ensimmäisenä päivänä ja seuraavat New Hampshiressä kahdeksan päivää myöhemmin.

Korjaus 5.1. klo 9.03. Ensimmäiset esivaalit järjestetään Iowassa, ei Ohiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat