Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n Lontoon-kirjeenvaihtaja: Terveiset Euroopan laidalta

Ulkomaat
 
Helsingin Sanomat
Conor O'Leary
Helsingin Sanomien Lontoon kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.
Helsingin Sanomien Lontoon kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä. Kuva: Conor O'Leary

Ne ja me. On Eurooppa ja sitten me. Näin ajatellaan usein Suomessa, mutta myös asemapaikassani Britanniassa. Ollaan kuin muka vähän Euroopasta erillään, erityistapauksia.

Eurooppa on minulle rakas. Olen toiminut 2007–2011 EU-kirjeenvaihtajana Brysselissä, EU-kansojen poliittisessa sulatusuunissa. Nykyiseen verrattuna hyvin erilaista Britanniaa sain seurata Lontoossa 2001–2006.

Mutta mitä on Eurooppa?

Uutisotsikoiden näkyvin Eurooppa on täynnä poliittista kriisiä ja talouden ongelmia. Ihmisiä on joko liikaa tai liian vähän. Väärän ikäisiä, väärän kykyisiä, vääriä tulijoita vääristä maista.

Minua kiinnostaa Eurooppa, joka ei pidä meteliä itsestään. Euroopassa on toki rikkaansa ja köyhänsä, mutta valtaosa Eurooppaa on tavallisia ihmisiä, hiljaista eurooppalaista keskiluokkaa.

Tavallisilla eurooppalaisila ihmisillä on omat tapansa, aatteensa ja kulttuuriperimänsä. Mikä rikkaus kaikissa niissä pienissä eroissa. Osasta tavallisista ihmisistä tulee epätavallisia ihmisiä. He tekevät eurooppalaisia keksintöjä ja taidetta ja vievät koko maanosaa eteenpäin.

Eurooppako muka kuolemassa – ja Aasia jyrää? Mutta miksi sitten niin moni haluaa Eurooppaan tai kopioi kaikkea eurooppalaista? Vanha manner ei ole menettänyt vetovoimaansa.

Haluan kertoa Euroopasta, jonka historia, nykyarki ja tulevaisuus ovat täynnä vivahteita ja tarinoita.

Otetaan vaikka nämä britit. He kuvittelevat olevansa erilaisia, ja miettivät nyt eroa EU:sta. Mutta oletteko kuulleet, että. . .

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat