Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Breivikin oikeudenkäynti pidetään vankilassa

Ulkomaat
 

Joukkomurhaaja Anders Behring Breivikin oikeusjuttu Norjan valtiota vastaan käsitellään Skienin vankilassa, jossa Breivik suorittaa tuomiotaan. Asiasta päätti norjalainen tuomioistuin maanantaina uutistoimisto AFP:n mukaan.

Breivik on haastanut valtion oikeuteen, koska hänen vankilaolosuhteensa muistuttavat hänen mukaansa kidutusta. Breivik on valittanut siitä, että häntä on pidetty toistuvasti eristysosastolla, mikä hänen mukaansa loukkaa hänen ihmisoikeuksiaan.

Marraskuussa julkaistussa raportissa Norjan oikeusasiamies huomautti, että Breivikin eristysrangaistuksilla on vaarana muuttua epäinhimilliseksi kohteluksi.

Oikeusistunto on määrä pitää maaliskuun 15.–18. päivänä, mutta sen paikka oli tähän asti avoinna. Käsittelyn pitämistä vankilassa ehdotti vastaajana toimiva Norjan valtio.

”Käytännön järjestelyjen ja turvallisuuskysymysten vuoksi on perusteltua, että juttua käsitellään Skienin vankilassa”, Oslon piirioikeus määräsi maanantaina.

Piirioikeuden mukaan vankilaolosuhteita voidaan myös tarkastella paremmin paikalla.

Breivik murhasi 77 ihmistä heinäkuun 22. päivänä 2011. Kahdeksan ihmistä kuoli, kun Breivik räjäytti itse rakentamansa pommin Oslon hallintokortteleissa. Hän ampui 67 ihmistä, joista useimmat olivat teini-ikäisiä, sosialistinuorten leirikoulussa Utøyan saarella.

Breivik, 36, tuomittiin 21 vuoden vankeuteen elokuussa 2012. 21 vuoden tuomio on ankarin mahdollinen Norjassa annettava rangaistus, ja sitä voidaan jatkaa myöhemmin periaatteessa loputtomiin, jos hänen katsotaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat