Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Järjestö: Syyriassa käytetty taas kemiallisia aseita

”Yhdessä tapauksessa verinäytteiden analysointi viittaa siihen, että kyseiset yksilöt olivat jossain vaiheessa altistuneet sariinille tai sariinin kaltaiselle aineelle”, OPCW:n pääjohtaja Ahmet Üzümcü totesi.

Ulkomaat
 
Juha Metso
Haminan sataamaan saapui vuoden 2014 kesäkuussa laivalastillinen kemiallisia aseita Syyriasta. Jätteet jatkoivat satamasta Ekokemin Riihimäellä sijaitsevaan laitokseen tuhottaviksi.
Haminan sataamaan saapui vuoden 2014 kesäkuussa laivalastillinen kemiallisia aseita Syyriasta. Jätteet jatkoivat satamasta Ekokemin Riihimäellä sijaitsevaan laitokseen tuhottaviksi. Kuva: Juha Metso

Syyrian sodassa on taas käytetty kiellettyjä kemiallisia aseita, kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW arvelee myöhään maanantaina julkaistussa raportissa.

”Yhdessä tapauksessa verinäytteiden analysointi viittaa siihen, että kyseiset yksilöt olivat jossain vaiheessa altistuneet sariinille tai sariinin kaltaiselle aineelle”, OPCW:n pääjohtaja Ahmet Üzümcü totesi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Tutkijaryhmä selvitti Syyriassa yhtätoista tapausta, joissa epäiltiin käytetyn kemiallisia aseita. Tutkintaa oli pyytänyt Syyrian hallitus, joka on syyttänyt kapinallisryhmiä kemiallisten aseiden käytöstä.

OPCW ei ole kertonut, missä ja milloin kaasua olisi käytetty. Sen mukaan sillä ei ole vielä tietoa, mistä epäillyt kemialliset aseet ovat peräisin.

Syyrian hallitus on syyttänyt kapinallisryhmittymiä kemiallisten aseiden käytöstä sen jälkeen, kun se itse suostui vuoden 2013 syksyllä omien kemiallisten aseidensa tuhoamiseen. Sitä ennen Syyriaa epäiltiin sariinin käytöstä hyökkäyksessä Damaskoksen ulkopuolella.

OPCW sai Syyrian kemiallisten aseiden tuhoamisesta Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2013.

Sodan osapuolet ovat sen jälkeenkin syyttäneet toisiaan kemiallisten aseiden käytöstä. Länsimaat eivät myöskään ole olleet täysin vakuuttuneita siitä, että Syyria ilmoitti kaikki kemialliset aseensa ennen kuin niitä alettiin tuhota.

Lisäksi viime vuoden huhtikuussa ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syytti Syyrian hallintoa kemiallisten aseiden käyttämisestä maaliskuussa iskuissa kapinallisalueille.

Viime kesänä taas syyrialaisten lääkäreiden verkosto esitteli Yhdysvaltain kongressille todistusaineistoa kemiallisten aseiden käytöstä. Lääkäreiden mukaan hallitus oli käyttänyt kemiallisia aseita siviileihin.

OPCW on aiemmin raportoinut, että Syyrian sodassa on käytetty klooria ja sinappikaasua.

Viime marraskuussa OPCW arvioi äärijärjestö Isisin ”erittäin todennäköisesti” käyttäneen sinappikaasua viime elokuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat