Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sushiketju maksoi 108 000 euroa uhanalaisesta tonnikalasta Tokiossa

Ulkomaat
 
TORU HANAI / Reuters
Sushiketjun omistava Kiyoshi Kimura esitteli tiistaina juuri huutamaansa tonnikalaa.
Sushiketjun omistava Kiyoshi Kimura esitteli tiistaina juuri huutamaansa tonnikalaa. Kuva: TORU HANAI / Reuters

Japanilaisen sushiravintolaketjun johtaja maksoi noin 108 000 euroa valtavasta tonnikalasta Tokion legendaarisen Tsukijin kalatorin viimeisessä uudenvuoden huutokaupassa tiistaina, uutistoimisto AFP kertoo.

Uudenvuoden huutokauppa on Tsukijin vanha perinne. Siinä hinnat kohoavat, sillä huutajat haluavat maksaa myös maineesta, jonka vuoden ensimmäisen kalan ostamalla saa.

Nyt ensimmäisenä kaupattiin 200-kiloinen Japanin pohjoisrannikolta pyydystetty tonnikala. Siitä saavutettu hinta oli kolminkertainen edellisvuotiseen verrattuna, mutta yhä kaukana vuodesta 2013, jolloin suunnilleen samankokoisesta kalasta maksettiin noin 1 200 000 euroa.

Huutokaupan on voittanut vuodesta 2012 Sushi-Zanmai-ravintolaketjun johtaja Kiyoshi Kimura, niin nytkin.

Huutokauppa ei kuitenkaan huvittanut kaikkia, sillä huutokaupattua idäntonnikalaa uhkaa sukupuutto. Uhanalaisuuden syynä on ylikalastus, merkittävä osa idäntonnikaloista kalastetaan vieläpä ennen kuin ne ovat ehtineet lisääntyä.

Iso osa kaloista syödään susheina. Niinpä sushin suosion kasvu maailmalla on pahentanut tilannetta.

”Kun ottaa huomioon kannan karmean tilan – hävitetty vain neljään prosenttiin kalastusta edeltäneestä tasosta – on erityisen huolestuttavaa, että huutokauppahinta on taas nousussa”, suojelujärjestö Global Tuna Conservation at the Pew Charitable Trustsin johtaja Amanda Nickson sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

”Kansainvälisen yhteisön on kerrottava Japanille selvästi, että lajin säilyttämiseksi tarvitaan lisätoimia”, hän jatkoi.

Tänä vuonna hintaa saattoi nostaa sekin, että Tokion legendaarinen Tsukiji on sulkemassa ovensa lähes 80 vuoden jälkeen. Kalakauppa siirtyy moderneihin tiloihin muutaman kilometrin päähän Toyosuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat