Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkomaalais­miesten joukko ahdisteli naisia Kölnissä uutenavuotena – Poliisipäällikkö: ”rikosten uusi ulottuvuus”

Saksan poliisi selvittää uudenvuodenaaton tapahtumia Kölnissä, jossa miesjoukot syyllistyivät rikoksiin. Angela Merkel vaatii oikeusvaltion toimivan asiassa tiukasti.

Ulkomaat
 
Tatu Paulaharju
Naisia ahdistellut miesjoukko oli kokoontunut Kölnin rautatieaseman lähettyville.
Naisia ahdistellut miesjoukko oli kokoontunut Kölnin rautatieaseman lähettyville. Kuva: Tatu Paulaharju

Saksan poliisi selvittää uudenvuodenaaton tapahtumia Kölnissä, jossa rautieaseman aukiolle oli kokoontunut yhteensä jopa tuhat miestä. Osan heistä epäillään syyllistyneen kymmeniin rikoksiin.

Myös Hampurin poliisi tiedotti uudenvuoden yönä tehdyistä samanlaisia rikoksia, joissa miehet ahdistelivat ja ryöstivät naisilta lompakon tai puhelimen.

Miehet olivat kokoontuneet rautatieaseman ja Kölnin tuomiokirkon väliselle aukiolle. Kaupungin poliisipäällikön Wolfgang Albersin mukaan he olivat 15–35-vuotiaita miehiä Lähi-idästä tai Pohjois-Afrikasta.

Albers kuvaili tapahtumia ”rikosten uudeksi ulottuvuudeksi”. Miehet käyttivät osittain samanlaisia keinoja saadakseen uhriensa huomion kuin taskuvarkaat käyttävät.

Miesten muodostamat pienet piirit ahdistivat naiset tungoksessa keskelleen, ja osa miehistä kävi naisiin käsiksi.

”Tekijöiden etsintä vaikeuttaa, että uhreiksi joutuvat naiset eivät pysty tilanteen sekavuuden vuoksi kuvailemaan tekijöitä tarkasti”, Albers sanoi Spiegel Online -verkkolehden mukaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel piti Kölnin tapahtumia kuvottavina. Hän vaati tiistaina illalla, että oikeusvaltio toimii kovuudella tekijöiden etsimisessä ja rankaisemisessa.

Saksan oikeusministeri Heiko Maas vaatii tapauksen vuoksi saksalaiskaupunkeihin tehokkaampaa väkivallan torjuntaa. ”Emme hyväksy näitä vastenmielisiä tekoja naisia kohtaan. Kaikki tekijät on saatettava vastuuseen”, ministeri kommentoi Twitterissä.

Kölnin pormestari Henriette Reker kommentoi tapausta ”sietämättömäksi”.

Kölnin poliisi kertoi keskiviikkona, että uudenvuodenyöstä on nyt tehty 106 rikosilmoitusta, joista kolmeen neljästä liittyy seksuaalista häirintää tai seksuaalirikos.

Poliisin mukaan nyt tehdyissä monissa uhrien kuulusteluissa on käynyt ilmi, että tekijät ovat koskettaneet naisia. Lisäksi Kölnin poliisi on myös saanut ilmoituksen toisesta raiskauksesta.

Kölniläislehti Kölner Stadt-Anzeigerin mukaan epäiltyjen joukossa on poliisille entuudestaan tuttuja nuoria miehiä, jotka ovat aiemmin syyllistyneet näpistyksiin.

Poliisin mukaan miehiä oli alkuillasta juhlimassa uutta vuotta aseman aukiolla noin 400–500, ja joukkoon liittyi illan mittaan vielä toiset 500 miestä.

”On täysin sietämätöntä, että tällaista tapahtuu keskellä kaupunkia”, Albers sanoi Kölner Stadt-Anzeigerille.

Lehti kuvaili tilannetta rautatieasemalla yöllä ”totaaliseksi kaaokseksi”.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion sosiaalidemokraattisen pääministerin Hannelore Kraftin mukaan mahdollisimman moni tekijöistä täytyy ottaa kiinni ja rankaista.

”Tämän täytyy tapahtua heidän taustastaan riippumatta. Niissä tapauksissa, joissa tunnusmerkistö täyttyy, pitää rikoksiiin syyllistyneet myös karkottaa.”

Kölnin pormestari Reker piti tiistaina kriisikokouksen, johon osallistuu paikallisen poliisin lisäksi liittovaltion poliisi.

Köln valmistautuu parhaillaan perinteisiin karnevaaleihin, jotka alkavat helmikuun alussa. Karnevaaleille odotetaan satojatuhansia vierailijoita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat